Καλοκαίρι από τη… γλάστρα: Πέστο αλά Τζενοβέζε

Συστατικά

  • 50 γρ. βασιλικό φρέσκο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 20 γρ. κουκουνάρι
  • 20 γρ. κάσιους
  • 6 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • λίγο λεμόνι χυμό προαιρετικά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από την παρμεζάνα, στο μούλτι και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει πολτός όλο το μείγμα.
  • Στο τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα και χτυπάμε λίγο ακόμα.
  • Ελέγχουμε αν χρειάζεται κάτι και το συμπληρώνουμε.

Tip

Προσθέτουμε το πέστο στα ζεστά μας ζυμαρικά και απλά ανακατεύουμε χωρίς να τα ζεστάνουμε παραπάνω!
  • 10′: Χρόνος Εκτέλεσης
  • 4 Μερίδες
  • 1: Βαθμός Δυσκολίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here