Στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης σχετικά με την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας του Υπουργείου Πολιτισμού υλοποιεί και φέτος τη δράση «Πράσινες πολιτιστικές διαδρομές» με τη διοργάνωση εκδηλώσεων για την εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό. Στην εκστρατεία συμμετέχει

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς, διοργανώνοντας βιωματική εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Στο Άλσος του Βυζαντινού Μουσείου Καστοριάς: ανακαλύπτω τη βιοποικιλότητα στις φορητές εικόνες». Η δράση, που  απευθύνεται σε σχολικές ομάδες Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού,  θα πραγματοποιηθεί   και σήμερα Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018, στην είσοδο του Βυζαντινού Μουσείου Καστοριάς, από  9.00 έως 13.30.
Στόχοι της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα προστασίας του πολιτιστικού και φυσικού πλούτου, η γνωριμία με  την έννοια της βιοποικιλότητας, καθώς και η διασύνδεση της φύσης και των υλικών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή και την ζωγραφική των εικόνων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here