Με γκολ του κεντρικού αμυντικού της Μπαρτσελόνα στο 51′ οι «τρικολόρ» λύγισαν την αντίσταση των Βέλγων και προκρίθηκαν στον τελικό του Μουντιάλ 2018

Μέχρι το 1998 οι Γάλλοι μετρούσαν τρεις χαμένους ημιτελικούς σε Μουντιάλ… Από τότε όμως έχουν κάνει το 3 στα 3 με την τελευταία τους επιτυχία να καταγράφεται σήμερα το βράδυ στην Αγία Πετρούπολη εκεί όπου χάρις στο γκολ του Ουμτιτί στο 51′ πέρασε στον τελικό της Κυριακής.

Κι αυτό το γκολ άφησε για μια ακόμη φορά τους Βέλγους με το όνειρο της συμμετοχής σε έναν τελικό, παρόλο που στο ξεκίνημα του αγώνα η ομάδα του Μαρτίνεθ ήταν καλύτερη… Ειδικά στο πρώτο ημίωρο το Βέλγιο κυριάρχησε πλήρως όμως είτε λόγω αστοχίας είτε λόγω Γιορίς (τεράστια επέμβαση στο 21′) το γκολ δεν ήρθε…

Η Γαλλία από το 35′ και μετά αντέδρασε, ο Εμπαπέ μπήκε στο πνεύμα του αγώνα κι άρχισε να μαγεύει μοιράζοντας απίθανες ασίστ, με τους Παβάρ, Ζιρού να αστοχούν και τελικά τη λύση έδωσε ο… Ουμτιτί!

Από κόρνερ, ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα νίκησε τον Φελαϊνί και τον Κουρτουά πετυχαίνοντας το γκολ που όπως αποδείχθηκε ήταν και το καθοριστικό. Βλέπετε η Γαλλία δεν είναι Ιαπωνία κι οι Βέλγοι δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here