«Όταν ο μέσος όρος των απορροφήσεων των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων σε όλη τη χώρα είναι 10, 8% και Περιφέρειες, όπως η Αττική και η Κρήτη βρίσκονται στο 10,1% και στο 8,8% αντίστοιχα, είναι τουλάχιστον άστοχο και άδικο να βγαίνετε κραυγάζοντας για τη θέση της Δυτικής Μακεδονίας, που βρίσκεται στο 8,7% της απορρόφησης».

Αυτό αποτελεί την απάντηση του Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη στην Γ. Ζεμπιλιάδου (Συνδυασμός ΕΛΠΙΔΑ) για τα ποσοστά απορρόφησης του ΕΣΠΑ. Ποσοστό που αντιστοιχεί σε 26,9 εκατ. ευρώ, από τα 310,4 διαθέσιμα! Αυτό είναι θλιβερό από μόνο του αλλά δεν θα κολλήσουμε εκεί. Η ανικανότητα του κράτους να λειτουργήσει, πιστοποιείται από την Ιστορία.

Μια  απάντηση, που λίγο πολύ λέει: Έ! καλά, κι εμείς στον πάτο είμαστε, αλλά δες κι αλλού. Και η Αθήνα στον πάτο είναι, και η Κρήτη κι ο κόσμος όλος. Δηλαδή εμείς τι είμαστε, πιο έξυπνοι να απορροφήσουμε πιο πολλά;

Μια απάντηση, σαν αυτή του Φλαμπουράρη που δικαιολογήθηκε πως δεν αξιοποιήσαμε το πακέτο Γιούνκερ γιατί χρειαζόταν δουλίτσα και ποιος θα την κάνει…

Μια απάντηση που δείχνει, μεταξύ άλλων, απίστευτη έλλειψη σεβασμού στους πολίτες μιας περιφέρειας υπό κατάρρευση, που ερημώνει, γερνάει, αργοσβήνει.

Μάρκος Πετρόπουλος

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here