Το μικρό βλήμα ήταν κατά πληροφορίες τυλιγμένο σε επιστολή που αναφερόταν στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό – Διπλωματικές πηγές υποστηρίζουν ότι στην επιστολή υπήρχαν απειλές και κατά της οικογένειας του υπουργού Εξωτερικών – Καταδικάζει η Νέα Δημοκρατία

Τυλιγμένη σε επιστολή ήταν η σφαίρα που εστάλη στις αρχές εβδομάδες στο υπουργείο Εξωτερικών με παραλήπτη τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ η επιστολή αναφερόταν στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το ζήτημα του Σκοπιανού.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες πρόκειται για ένα μικρό βλήμα αντιαεροπορικού πυροβόλου όπλου.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η επιστολή έφτασε στο ΥΠΕΞ την περασμένη Τρίτη.

Κατά τις ίδιες πηγές η επιστολή η οποία συνοδευόταν από την σφαίρα έγραφε «όσοι από εσάς αισθάνονται Έλληνες αγωνισθείτε για τα ιδανικά μας, για την Ιστορία μας, για την ταυτότητά μας. Το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων κρύβει μεγάλες παγίδες». «Για όλους τους άλλους, ειδικώς για αυτούς που θα βάλουν την υπογραφή τους στο ξεπούλημα της Μακεδονίας μας ισχύει ένα και μόνον: θα εξαφανίσουμε τις οικογένειές τους από τον μικρότερο έως τον μεγαλύτερο», αναφέρει μεταξύ άλλων, απευθυνόμενη στους βουλευτές, ενώ καταλήγει με παράκληση στα Σώματα Ασφαλείας και το στράτευμα «Μην υπακούτε στις εντολές τους, μπείτε στο Κοινοβούλιο και καθαρίστε τους όλους σταματώντας το ξεπούλημα στο ΝΑΤΟ και ΕΕ».

Τόσο το σημείωμα όσο και η σφαίρα έχει σταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας προκειμένου να εντοπιστεί ο αποστολέας και ο συντάκτης.

Στις αρχές Φεβρουαρίου ο υπουργός Εξωτερικών είχε λάβει απειλητική επιστολή στην οποία ο αποστολέας έκανε λόγο για τρεις σφαίρες φυλαγμένες για αυτόν.

Νέα Δημοκρατία: Καταδικάζουμε την αποστολή σφαίρας στον Κοτζιά, να υπάρξει άμεσα διαλεύκανση

Σε καταδίκη της αποστολής σφαίρας στον υπουργό Εξωτερικών προχώρησε η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της. Παράλληλα η Πειραιώς καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη διαλεύκανση του «απαράδεκτου» αυτού περιστατικού.

Η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την απειλητική ενέργεια που δέχθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς και καλεί την Κυβέρνηση να διαλευκάνει άμεσα το απαράδεκτο αυτό περιστατικό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here