Σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θεσπίζεται σύστημα πιστοποίησης αγροτών στην «Ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων», στόχος του οποίου είναι η προστασία της υγείας του ανθρώπου και του περιβάλλοντος.

Από την εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Δράσης προκύπτει η υποχρέωση των αγροτών να πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους σε θέματα ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων καθώς η προμήθεια αυτών των σκευασμάτων μπορεί να γίνεται μόνο από κατόχους αυτής της πιστοποίησης.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Καστοριάς και ειδικότερα το πιστοποιημένο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης που διαθέτει, ανακοινώνει ότι είναι σε εξέλιξη η υποβολή αιτήσεων των αγροτών ώστε να συμμετάσχουν στις υποχρεωτικές από το Νόμο εξετάσεις πιστοποίησης.

Η προθεσμία, για την 2η περίοδο υποβολή αιτήσεων για το 2018, λήγει στις 16 Φεβρουαρίου 2018.

Το συνολικό κόστος συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης ανέρχεται στο ποσό των 35,00€ (25,00€ παράβολο προς το Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και 10,00€ το κόστος συμμετοχής στις εξετάσεις).

Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν από το Κ.Ε.Κ. του Δήμου Καστοριάς καθημερινά από τις 8:30 έως τις 15:00 στο τηλέφωνο 2467025388 .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here