Αφορά τα φυσικά πρόσωπα – Μέσα στον Ιανουάριο οι λεπτομέρειες σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας

Όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις των φυσικών προσώπων προς το δημόσιο, θα μπορούν να πληρώνονται ηλεκτρονικά και σε πολύ μικρότερες δόσεις, ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ράνια Αντωνοπούλου μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9FM».

Όπως είπε η Ράνια Αντωνοπούλου για το συγκεκριμένο θέμα το οικονομικό επιτελείο έχει κάνει σχετική μελέτη η οποία θα γίνει γνωστή μέσα στον Ιανουάριο.

Με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δόσεων, οι οποίες θα φτάνουν τις 12, στόχος είναι να μειωθούν οι ληξιπρόσθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, αλλά και να μπορούν όλα τα φυσικά πρόσωπα με οφειλές προς το δημόσιο να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους, χωρίς επιβάρυνση και σε μεγαλύτερη χρονική διάρκεια.
Στο εκκαθαριστικό σημείωμα κάθε φόρου θα υπάρχει ειδική ένδειξη που θα πληροφορεί τον φορολογούμενο ότι έχει τη δυνατότητα να εξοφλήσει το φόρο σε δώδεκα μηνιαίες δόσεις χωρίς επιβάρυνση, εφόσον όμως καταχωρήσει στην τράπεζά του πάγια εντολή χρέωσης τραπεζικού του λογαριασμού ή πιστωτικής κάρτας με επαρκές πιστωτικό όριο.

Ειδικά για το πρώτο έτος εφαρμογής, όπως αναφέρει το «capital.gr» και προκειμένου να μην προκύψει τρύπα στα φορολογικά έσοδα με τον ετεροχρονισμό της πληρωμής φόρων θα μπορούσαν οι φορολογούμενοι να ξεκινήσουν να πληρώνουν φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ από την αρχή του έτους και με την εκκαθάριση να επαναπρογραμματιστεί το ύψος των τελευταίων πέντε δόσεων κάθε έτους. Η παροχή της παραπάνω δυνατότητας θα είναι προαιρετική, δηλαδή ο φορολογούμενος θα μπορεί να ακολουθήσει το υφιστάμενο ημερολόγιο πληρωμής φόρων, δηλαδή τις τρεις διμηνιαίες δόσεις για το εκκαθαριστικό του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και τις μηνιαίες δόσεις για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ από τον επόμενο μήνα της εκκαθάρισης έως το τέλος του έτους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here