Σε 13 πόλεις της Μακεδονίας μεταξύ των οποίων  βρίσκονται η Καστοριά, Φλώρινα κι Πτολεμαΐδα, πρόκειται να διοργανωθούν την Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα συλλαλητήρια για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων  Τα συλλαλητήρια διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, που μάλιστα χθες κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου προειδοποίησε πως αν έρθει κάποιο όνομα προς ψήφιση στη Βουλή θα υπάρξει άμεση αντίδραση στην πλατεία Συντάγματος.

Καστοριά: Συνάντηση για την οργάνωση συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία

Για το Συλλαλητήριο με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Καστοριά συνάντηση  για ενημέρωση και για τον συντονισμό δράσης συμμετοχής στη Συγκέντρωση από τον Δήμο Καστοριάς. Η συνάντηση θα γίνει σήμερα Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 στις 12:00  στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς.

Γρεβενά: Δημοψήφισμα για την ονομασία των Σκοπίων ζητά η Ομάδα Νέων

Τη διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος για το εάν οι πολίτες των Γρεβενών δέχονται ή όχι τη χρήση του όρου «Μακεδονία» ή παράγωγό της για την νέα ονομασία των Σκοπίων, ζητά η Ομάδα Νέων Γρεβενών. Σε ανοιχτή επιστολή της μάλιστα η ομάδα Νέων Γρεβενών ζητά από τον βουλευτή του νομού, η απόφαση του δημοψηφίσματος να είναι δεσμευτική για την ψήφο του στη Βουλή των Ελλήνων. Σε διαφορετική περίπτωση, εάν ψηφίσει χωρίς να λάβει υπ’ όψιν την βούληση των Γρεβενιωτών, ζητείται η παραίτησή του. Από τον Δήμαρχο,  τον Αντιπεριφερειάρχη και τους Δημοτικούς και Περιφερειακούς συμβούλους των Γρεβενών  ζητείται να λάβουν  δημόσια θέση επί της πρότασης για δημοψήφισμα, τονίζοντας πως εάν αποφύγουν να εκφράσουν την γνώμη τους δείχνει έλλειμμα ικανότητας εκπροσώπησης. Τέλος η Ομάδα Νέων Γρεβενών καλεί τους πολίτες, τους πρόεδρους και τα διοικητικά συμβούλια  φορέων και συλλόγων, να πάρουν δημόσια θέση στην πρόταση για τη διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here