H ιστορία ξεκινάει το 1973 τότε που ο παππούς της Αθανασίας Κωνσταντίνος Κοτόπουλος είχε «την φαεινή ιδέα» να αρχίσει να φτιάχνει χριστουγεννιάτικα στολίδια. Πολύ σύντομα, ο πατέρας της Δημήτριος Κοτόπουλος ανέλαβε την βιοτεχνία την οποία επί τριάντα χρόνια εξέλιξε, είχε μεγάλο ταλέντο στην χειροποίητη κατασκευή των γυάλινων στολιδιών και η γυναίκα του Αναστασία, ταλέντο στα χρώματα, την διακόσμηση και την ζωγραφική.

Η Αθανασία που έχει σήμερα αναλάβει την βιοτεχνία πήρε κάτι από όλους. Σε συνεργασία με την μητέρα της φτιάχνουν μοναδικά χριστουγεννιάτικα στολίδια και τα πιο όμορφα που έχουμε δει να κυκλοφορούν στην αγορά. Το εργαστήριο της Αθανασίας είναι το μόνο σε όλη την Ελλάδα που έχει καταφέρει να επιβιώσει από την κρίση και από τις εισαγωγές κινέζικων στολίδιών και να φτιάχνει κομμάτια άριστης ποιότητας και υψηλής αισθητικής που κατασκευάζονται σύμφωνα με το παραδοσιακό τρίπτυχο: φωτιά, γυαλί και τέχνη. «Μεγάλωσα μέσα σε αυτό το εργαστήριο και οι αναμνήσεις μου από παιδί είναι παραμυθένιες», λέει η Αθανασία. «Μια γυάλινη σωλήνα να γίνεται μπάλα μέσα στις φωτιές και από διάφανη να χρωματίζεται και να στολίζεται περίτεχνα με πινέλα και glitter. Στα παιδικά μου μάτια όλο αυτό ήταν πραγματικά μαγικό».

 

«Η κατασκευή των χειροποίητων στολιδιών είναι αρκετά χρονοβόρα. Για μας είναι όλο τον χρόνο Χριστούγεννα. Κάποια από τα στάδια προεργασίας ξεκινούν με το που τελειώσει η σεζόν. Νέα σχέδια, υλικά, τεχνικές και ιδέες αρχίζουν να δουλεύονται με το νέο έτος. Με καλό προγραμματισμό και μέτρο επιβιώνουμε την υπόλοιπη χρονιά» Φωτό: Γιάννης Τόμτσης/LIFOΦωτό: Γιάννης Τόμτσης/LIFOΔιαβάστε τη συνέχεια εδώ: www.lifo.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here