Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ευσταθίου στο χωριό Μελάς της Καστοριάς, για τον εορτασμό του Μακεδονικού Αγώνα, τελέσθηκε σήμερα το πρωί ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ.

Μετά το πέρας της δοξολογίας, στο λόγο του αναφέρθηκε στον Παύλο Μελλά, σημειώνοντας πως «η ιστορία που γράφτηκε με αίμα, δεν μπορεί να παραποιηθεί με μελάνι»…

«Ξέρετε τι ζητούνται σήμερα; Ζητούνται τρελοί, σαν την εποχή του Παύλου Μελά! Γιατί ο Παύλος Μελάς θα λέγαμε στη γλώσσα μας ήταν ένας τρελός, που άφησε το οικογενειακό του περιβάλλον και τα παιδιά του για την σωτηρία της πατρίδος» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Σεραφείμ.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Καστορίας τόνισε: «Αυτή η τρέλα έκανε τους αγωνιστές του 1821 να ελευθερώσουν αυτόν τον τόπο, αυτή η τρέλα συνείχε τους αγωνιστές του Μακεδονικού Αγώνα με πρώτο τον Παύλο Μελά, αυτή η τρέλα συνείχε και τους αγωνιστές του 1940. Μία χούφτα Έλληνες να νικήσουν όλες εκείνες τις σιδηρόφραχτες ταξιαρχίες. Αυτή η τρέλα μας χρειάζεται σήμερα!».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here