Οι αλλαγές θα ισχύσουν για όλους σε βάθος τετραετίας – Δεν έχω να εξαργυρώσω κομματικά γραμμάτια – Θα κυβερνήσω με τη γενιά μου και με μικρότερους από εμένα είπε σε συνέντευξη του ο πρόεδρος της ΝΔ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Σε τηλεοπτική συνέντευξη του στον Alpha, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την υπόθεση της Σοφίας Ζαχαράκη.
Συγκεκριμένα, είπε ότι είναι πρωτοφανές  να φθάνει περιπολικό έξω από τα γραφεία του κόμματος και να ζητείται η σύλληψή της αναπληρώτριας εκπροσώπου για ένα πολιτικό της σχόλιο.

«Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου αλλά εμείς κρίνουμε την αντίδραση του κ. Βαξεβάνη. Δεν είναι δυνατόν να ποινικοπιοιείται η πολιτική ζωή του τόπου. Υπάρχει η αστική δικαιοσύνη. Όλα τα υπόλοιπα έχουν ως στόχο να φιμωθεί η αντιπολίτευση» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:  ο κ. Βαξεβάνης είναι βραχίονας λάσπης και ταυτισμένος με τον κ. Τσίπρα. Η Νέα Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται, δεν φιμώνεται και δεν φοβάται. Θα υπερασπιστώ την οικογένειά μου και τα στελέχη μας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, επανέλαβε ότι θα καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου και εξήγησε ότι «δεν είναι δυνατόν να αποφυλακίζονται χιλιάδες εγκληματίες που υπάρχει κίνδυνος να υποτροπιάσουν. Ο νόμος δεν θα είναι περιστρεφόμενη πόρτα για να μπαίνουν και να βγαίνουν…Θα υπάρξουν πιο αυστηρές διατάξεις και θα ιδρυθούν φυλακές υψίστης ασφαλείας για τους καταδικασμένους για τρομοκρατία. Οι φυλακές Κορυδαλλού είναι κέντρο που συντονίζεται η δράση των εγκληματιών αλλά και της τρομοκρατίας».

Υποστήριξε ακόμη ότι ο κ. Φλώρος δεν θα είχε βγει αν δεν υπήρχε ο νόμος Παρασκευόπουλου. Για την εμπλοκή του ανιψιού του Γρηγόρη Δημητριάδη, είπε ότι “ο κ. Δημητριάδης είναι εκείνος που με την κατάθεσή του βοήθησε να πάει φυλακή ο κ. Φλώρος.

Για τη ΔΕΘ είπε ότι τον κ. Τσίπρα δεν τον ακούει πλέον η ελληνική κοινωνία. Υποστήριξε ότι «και πάλι θα υποσχεθεί διάφορα πράγματα τα οποία όμως δεν θα υλοποιήσει».

Για το ασφαλιστικό είπε ότι η ΝΔ θα αλλάξει την ανταποδοτικότητα του συστήματος. Θα δημιουργήσουμε ένα σύστημα με τρεις πυλκώνες: Όποιος δουλεύει περισσότερο θα παίρνει περισσότερα είπε συγκεκριμένα.

«Επίσης θα δημιουργήσουμε έναν κεφαλαιοποιητικό δεύτερο πυλώνα όπου θα συμμετέχει και ο ιδιωτικός τομέας. Θα είναι σαν ένας αποταμιευτικός κουμπαράς που θα τον διαχειρίζεται τα επικουρικά και στα οποία θα συμμετέχει ενδεχομένως ο ιδιωτικός τομέας. Οι κρατήσεις για το επικουρικό θα παραμείνουν στο ίδιο ύψος, 7%, και θα είναι ένας πλήρως ατομικός κουμπαράς» εξήγησε.

«Τρίτο σημείο που θα αλλάξουμε είναι το ύψος των εισφορών, οι υψηλές εισφορές ευνοούν την εισφοροδιαφυγή. Εμείς θα μειώσουμε τις εισφορές από το 20% στο 15% σε βάθος μίας τετραετίας» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι χρειάζεται να διαφυλαχθεί η δημοσιονομική σταθερότητα καθώς η Ελλάδα σήμερα δεν μπορεί να δανειστεί από τις αγορές. «Είναι τραγική η αποτυχία Τσίπρα και βαριά η προσωπική του ευθύνη» τόνισε.

«Οι μειώσεις φόρων που θέλουμε είναι κοστολογημένες» είπε ακόμα ο πρόεδρος της ΝΔ και τόνισε την ανάγκη να περιοριστούν οι κρατικές δαπάνες οι οποίες ακόμα και σήμερα μεγαλώνουν.  Δεν θα κάνουμε απολύσεις. Σήμερα γίνονται προσλήψεις εκεί που δεν έχουμε ανάγκη. Πρώτη προτεραιότητα είναι Υγεία, δεύτερη, οι παιδικοί σταθμοί και τρίτη, η Παιδεία είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην ερώτηση με ποια πρόσωπα θα κυβερνήσει είπε ότι θα δημιουργήσει ένα μικρό κυβερνητικό σχήμα, χωρίς αναπληρωτές και λίγους υφυπουργούς. «Θέλω να κυβερνήσω με τη γενιά μου και με μικρότερους από εμένα. Πρόσωπα με μεγάλη φθορά εξουσίας δεν θα δείτε. Θα δείτε όμως και πρόσωπα που δεν ανήκουν στον δικό μας πολιτικό χώρο. Θα κάνω αξιοκρατικές επιλογές και δεν έχω να εξαργυρώσω κομματικά γραμμάτια…»

Για το θέμα της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ επανέλαβε ότι με το τηλεγράφημα των WikiLeaks αποδεικνύεται ότι είναι προβληματική η συμφωνία. Δώσαμε αυτό που πάντα ήθελαν και δεν πήραμε τίποτα. Πάνω στον αλυτρωτισμό τους στηρίζεται όλη η προπαγάνδα του Ζάεφ. Εμείς δεν θα την κυρώσουμε αυτήν την συμφωνία είπε.

Τέλος ζήτησε να αποσυρθεί ο νόμος Γαβρόγλου λέγοντας ότι «πρόκειται για πρωτοφανή ανευθυνότητα απέναντι σε χιλιάδες υποψηφίους. Το παρόν σύστημα είναι ένα σύστημα με προβλήματα ωστόσο κανείς δεν αμφισβητεί το αδιάβλητο των εξετάσεων. Αυτό θα γίνει με το νέο σχέδιο Γαβρόγλου. Τι σημαίνει ο διαχωρισμός των πανεπιστημίων σε καλά και σκάρτα; Μήπως κοροϊδεύουμε τους νέους όταν τους λέμε ότι θα μπείτε σε ένα τμήμα που δεν έχει αξία;».

Είπε ακόμη ότι «η ΝΔ δεν θα αλλάξει το εξεταστικό, για δύο χρόνια και μετά ξεκινώντας από τα παιδιά της τρίτης γυμνασίου θα χτίσουμε ένα νέο σύστημα…Ο υπουργός Παιδείας θα παραμείνει για τέσσερα χρόνια».

Κλείνοντας περιέγραψε το βασικό του μήνυμα που θα εκπέμψει και από την ΔΕΘ ότι «η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να πάει μπροστά και οι Έλληνες να νιώσουν ασφάλεια για το μέλλον. Ασφαλές μέλλον για τους Έλληνες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here