Τους άξονες της πολιτικής της ΝΔ στους τομείς της Οικονομίας και της Ανάπτυξης περιέγραψε ο πρόεδρος του κόμματος από την 83η ΔΕΘ – «Δεν έχω το ίδιο πρόγραμμα με τον κ.Τσίπρα. Θέλουμε να μειώσουμε φόρους και εισφορές και να μειώσουμε το κράτος», είπε και πρόσθεσε ότι ο στόχος είναι ανάπτυξη 4% και 700.000 θέσεις εργασίας μέσα στην επόμενη πενταετία

Τους βασικούς άξονες της πολιτικής που θα ακολουθήσει η ΝΔ στον τομέα της οικονομίας και της ανάπτυξης περιέγραψε ξεκάθαρα κατά τη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως έκανε σαφές απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, πρώτος στόχος της ΝΔ είναι η πρόσβαση στις αγορές, με όχημα το «μαξιλάρι», που όπως είπε κατηγορηματικά, δεν είναι για να φαγωθεί, αλλά για να φτάσουμε με ασφάλεια στις αγορές. Παράλληλα, ο κ.Μητσοτάκης επισήμανε ότι αποτελεί δέσμευση για τον ίδιο και το κόμμα του να μειωθεί το κόστος του δανεισμού με ταυτόχρονο στόχο να μειωθούν οι φόροι, οι εισφορές και το ίδιο το κράτος. «Στόχος είναι ανάπτυξη 4% και δημιουργία 700.000 θέσεων εργασίας μέσα στην επόμενη πενταετία», είπε χαρακτηριστικά.

Η πρόσβαση στις αγορές πρώτος στόχος

«Η πρόσβαση στις αγορές είναι για μένα 1ος στόχος. Το “μαξιλάρι” δεν είναι για να φαγωθεί, είναι για να φτάσουμε με ασφάλεια στις αγορές», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι θα διατηρηθεί το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Μείωση φόρων, εισφορών και κράτους

«Δεν έχω το ίδιο πρόγραμμα με τον κ. Τσίπρα. Θέλουμε να μειώσουμε φόρους και εισφορές και να μειώσουμε το κράτος. Ο κ. Τσίπρας θέλει να αυξήσει το κράτος», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας ότι στόχος είναι η ανάπτυξη 4% και η δημιουργία 700.000 νέων θέσεων εργασίας μέσα στην επόμενη πενταετία. «Θα περιμένουμε να δούμε τι μέτρα θα φέρει ο κ. Τσίπρας στη Βουλή. Μέτρα ευθυγραμμισμένα με τη δική μας λογική που αντιγράφει ο κ. Τσίπρας δεν έχουμε λόγο να μην τα ψηφίσουμε», ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Δέσμευση η μείωση του κόστους δανεισμού

Ο βασικός σκοπός του 3ου προγράμματος χρηματοδότησης, που ήταν η σταδιακή πρόσβαση της χώρας στις αγορές κεφαλαίου, δεν επετεύχθει με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί αυτήν την ώρα στη Θεσσαλονίκη. «Δέσμευσή μου η σταδιακή αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού», πρόσθεσε.

Η ένταξη των νέων στο ασφαλιστικό σύστημα

«Ο ατομικός κουμπαράς θα ωθήσει τους νέους να ενταχθούν στο ασφαλιστικό σύστημα. Θα ισοδυναμεί με συμπληρωματική επικουρική σύνταξη υψηλότερη από ότι σήμερα», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ ερωτηθείς σχετικά σημείωσε ότι «μέχρι το 2021 η είσπραξη και το ύψος του ΕΝΦΙΑ θα καθορίζεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Για το Δημόσιο

Δεν θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο αλλά θα υπάρξει αυστηρό πλαίσιο απομακρύνσεων-προσλήψεων, είπε ο Κ.Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι όταν πήγε στο υπ.Διοικητικής Μεταρρύθμισης «εμπιστεύτηκα δημοσίους υπαλλήλους που πολλούς θα τους ζήλευαν ιδιωτικές επιχειρήσεις. Επιμένω στην αξιολόγηση για να ξεχωρίζουν και να επιβραβεύονται οι πραγματικά καλοί».

Η ενίσχυση της κοινωνικής κινητικότητας

«Δεν αποδέχομαι μια κοινωνία που συμπιέζει τη μεσαία τάξη. Που αφαιρεί τις προοπτικές προόδου από τους μη προνομιούχους. Πρώτος μου στόχος η ενίσχυση της κοινωνικής κινητικότητας», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ ενώ αναφορικά με τον ΟΑΣΘ ανέφερε ότι η κρατικοποίησή του δημιούργησε περισσότερα προβλήματα

Για τους αγρότες

Ερωτηθείς για τη φορολογία των αγροτών ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι σχεδιάζονται ειδικά φορολογικά μέτρα και κίνητρα για τις ομάδες παραγωγών, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν με επιχειρηματικά κριτήρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here