Ποιοι σάρωσαν τα βραβεία στο 3ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τσιπουρογευσιγνωσίας στην Καστοριά

Διακόσιοι δύο ψηφοφόροι ανέδειξαν τους φετινούς νικητές παραγωγούς τσίπουρου στο κατάμεστο από κόσμο Café bar «Bouquillon»

Με ανεπανάληπτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το 3ο  Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τσιπουρογευσιγνωσίας, που διοργάνωσαν οι ΧΕΡΚΑΤ (Χαβαλέδες Ερασιτέχνες Καστοριανοί Τσιπουροπαραγωγοί).

Γνωστοί αλλά και άγνωστοι λάτρεις του τσίπουρου από νωρίς το απόγευμα έσπευσαν στο Café bar «Bouquillon», προκειμένου να δοκιμάσουν, να απολαύουν αλλά και να βαθμολογήσουν τις γεύσεις των 22 παραγωγών που συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο φετινό πρωτάθλημα οι συμμετοχές ήταν αυξημένες κατά τέσσερεις (21 φέτος έναντι 17 πέρσι), όλοι αποκλειστικά από την Καστοριά, ενώ και η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού ο αριθμός των ψηφοφόρων ήταν διπλάσιος από πέρσι (202 έναντι 100)!!! στοιχείο που ομολογεί την επιτυχία της εκδήλωσης

Τα βραβεία του διαγωνισμού που δόθηκαν στους νικητές, ήταν η «Χρυσή Τάπα» για τον 1ο νικητή, ο «Φελλός» για τον 2ο και το «Καπάκι» για τον 3ο, ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν τιμητικά διπλώματα συμμετοχής. Γεγονός, πάντως, είναι ότι η ψηφοφορία ήταν πολύ δύσκολη, εξαιτίας της εξαιρετικής ποιότητας όλων σχεδόν των τσίπουρων, η οποία ξεκίνησε από τις 3 μ.μ. και ολοκληρώθηκε στις 9 μ.μ.

Πρώτο βραβείο το «Σαν το δικό μας» του Κώστα Τζήμα και Τάσου Κουμπάνη

Την «Χρυσή Τάπα» στον φετινό διαγωνισμό πήρε το δίδυμο των παραγωγών του Κώστα Τζήμα και Τάσου Κουμπάνη με τίτλο «Σαν το δικό μας», με 1125 βαθμούς (ποικιλία Syrah/Ροδίτης/Ξινόμαυρο/Σιατιστινά).

Το δεύτερο βραβείο «Φελλός» με 1085 βαθμούς πήρε η ομάδα των Κυριάζου Φίλιππου, Τράσια Βαγγέλη και Ματσακίδη Απόλλων με τίτλο  «’Αλλα  D’ ALLON», και τρίτο βραβείο τα «Παρτάλια» του Σίμου Αναγνώστου με 943 βαθμούς.

Μαλεγκάνος – Τζακόπουλος το 1ο βραβείο εμφάνισης

Για 2η συνεχή χρονιά φέτος πραγματοποιήθηκε και διαγωνισμός καλύτερης εμφάνισης μπουκαλιού, στον οποίο συμμετείχαν 12 παραγωγοί, με το «δίδυμο» Μαλεγκάνου Ντίνου-Τζακόπουλου Κώστα να κερδίζουν το πρώτο βραβείο με 784 βαθμούς.

Δεύτερο βραβείο με 769 βαθμούς πήρε η ομάδα των Κυριάζου-Τράσια-Ματσακίδη και τρίτο ο Λάζαρος Ταλίδης με 698 βαθμούς.

Κύριος στόχος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Τσίπουρου είναι η προστασία της παραγωγής του Εθνικού προϊόντος της Βόρειας Ελλάδας, η οποία τα τελευταία χρόνια δέχεται αρκετά πλήγματα.

Τέλος, όπως τόνισαν οι διοργανωτές, η εκδήλωση αυτή έχει τις δυνατότητες μελλοντικά να εξελιχθεί σε πολύ μεγάλη, προσελκύοντας το ενδιαφέρον και άλλων παραγωγών, που σημειωτέων ολοένα και αυξάνεται στο νομό μας, καθώς επίσης και πολλών επισκεπτών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here