Γρήγορη Αξιολόγηση (fast track) του Διδακτικού-Ερευνητικού Προσωπικού με το 60% της επιτροπής αξιολόγησης από το υπουργείο Παιδείας

Με γρήγορους ρυθμούς  προχωρούν οι συζητήσεις για τη συγχώνευση του ΤΕΙ  Δυτικής Μακεδονίας με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε κατά την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Γιώργου Αγγελόπουλου  στο ΤΕΙ  Δυτικής Μακεδονίας, συνεδευόμενος από τους Βουλευτές του  ΣΥΡΙΖΑ   Δημητρίου  Δημητριάδη, Ιωάννη Θεοφύλακτου,    Γεωργίου Ντζιμάνη  και Θέμη Μουμουλίδη , καθώς και και τον Διευθυντή Περιφερειακής  Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας    Κων/νο Κωνσταντόπουλο.

Ο κ. Αγγελόπουλος   συζήτησε το επίκαιρο θέμα της συγχώνευσης  των δύο ΑΕΙ, του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και του Πανεπιστημίου, σε ένα ενιαίο φορέα, με τους Αντιπρυτάνεις, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με τα Μέλη  του ΔΕΠ, ΕΔΙΠ και Δ.Π. του Ιδρύματος απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το θέμα.

Τα κύρια σημεία της συνάντησης ήταν:

•    Συμφωνία για τα Τμήματα του νέου Ιδρύματος

•    Γρήγορη Αξιολόγηση (fast track) του Διδακτικού-Ερευνητικού Προσωπικού με το 60% της επιτροπής αξιολόγησης από το Υπουργείο

•    Διοικούσα Επιτροπή, με ισότιμη συμμετοχή των Πρυτανικών Συμβουλίων των 2 Ιδρυμάτων και εκπροσώπων του Υπουργείου και Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής διορισμένο από το Υπουργείο. Η  Διοικούσα Επιτροπή θα αναλάβει την διοίκηση μέχρι την διεξαγωγή εκλογών στο Νέο Ίδρυμα και τη σύνταξη του Οργανισμού του Νέου Ιδρύματος

•    Το χρονοδιάγραμμα κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή  για το Νέο Ίδρυμα είναι ο Δεκέμβριος προκειμένου να γίνει εισαγωγή  στα μηχανογραφικά τον  Μάρτιο του 2019

•    Το Διοικητικό Προσωπικό των δύο Ιδρυμάτων δεν θα μετακινηθεί χωροταξικά ενώ προσαρμογές θα γίνουν μετά και  τις συμπράξεις των Τμημάτων των δύο Ιδρυμάτων.

Ο Αντιπρύτανης   Στέργιος Μαρόπουλος  στο πέρας της συνάντησης ευχαρίστησε εκ μέρους της  ακαδημαϊκής κοινότητας το Γενικό Γραμματέα του πουργείου Παιδείας   Γ. Αγγελόπουλο και τους Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψή τους και σημείωσε, ότι η επικείμενη σύμπραξη των 2 ΑΕΙ της Δυτ. Μακεδονίας μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία ενός πολύ δυνατού Πανεπιστημίου που θα έχει τη στήριξη της Περιφέρειας  αλλά και των Δήμων της Δυτ. Μακεδονίας.

Τον κ.Αγγελόπουλο και τη συνοδεία του υποδέχθηκαν στο ΤΕΙ οι Αντιπρυτάνεις του ΤΕΙ Ιδρύματος   Στέργιος Μαρόπουλος, Νικόλαος Σαριαννίδης, Γεωργία Χαριτούδη,  Αντώνιος Μπίσμπας και ο εκπρόσωπος των Διοικητικών στο Πρυτανικό Συμβούλιο Σπύρος Σιδέρης.

www.esos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here