Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Αντωνίου αναφορικά με την ένταξη 170 ακινήτων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς στο Υπερταμείο.

Όπως σημείωσε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αντιπεριφέρεια Καστοριάς για το ζήτημα: «Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία καταψηφίσαμε το επαίσχυντο αυτό νομοσχέδιο που αφορά τη δέσμευση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια στο Υπερταμείο που δεν θα λογοδοτεί στο Εθνικό Κοινοβούλιο και που θα ελέγχεται ουσιαστικά από ευρωπαϊκούς θεσμούς και το οποίο θα διαχειρίζεται τη συνολική περιουσία του Δημοσίου. Αυτό, σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να γίνει από τη Νέα Δημοκρατία αποδεκτό. Είναι ντροπή, το είχαμε καταγγείλει δυο χρόνια πριν. Σε αυτό το νομοσχέδιο περιλαμβάνονται και 170 του Νομού Καστοριάς.

Τα ερωτήματα που τίθενται προς τον κ. Τσακαλώτο, και για τα οποία ανέλαβα την υποχρέωση να ρωτήσω τον υπουργό επίσημα στη Βουή, είναι με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή των 170 ακινήτων στον Νομό Καστοριάς, ποιος όρισε το ποσοστό των ακινήτων και επίσης, αν στα δυο χρόνια από την εφαρμογή του νόμου, ρωτήθηκαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες εάν αυτά τα ακίνητα εμπίπτουν στις εξαιρέσεις του νόμου. Στη σύσκεψη που έγινε στην Π.Ε. Καστοριάς άκουσα και την άποψη ότι αυτά είναι στις εξαιρέσεις του νόμου. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, μιλάμε για πρωτοφανή ανικανότητα. Αν δυο χρόνια δεν φρόντισαν να μάθουν ότι μέσα στα 170 ακίνητα που παραχωρούνται από την Καστοριά υπάρχουν αρχαιολογικοί χώροι, δασικές εκτάσεις, περιοχές Natura, λίμνες…, λυπάμαι πολύ, μιλάμε για μια πρωτοφανή ανικανότητα της σημερινής κυβέρνησης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here