Εκατοντάδες κόσμου, κατέκλυσε σήμερα το απόγευμα, τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Άργος Ορεστικό, όπου τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός και λιτανεία των εικόνων της Παναγίας, επί της Θεομητορικής εορτής της κοιμήσεως της.

Ρεπορτάζ Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Στον κατάμεστο Ιερό Ναό για την ακολουθία του Εσπερινού, παρέστη ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού κ. Παναγιώτης Κεπατσόγλου, ο οποίος άγει και την ονομαστική του εορτή, καθώς ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Νίκος Χατζηκυριακίδης και ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Ανδρέας Βιτούλας. Παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας της περιοχής.

Κατά την διάρκεια του Πανηγυρικού Εσπερινού, τελέσθηκε και Αρτοκλασία που δεκάδες κάτοικοι της πόλης έφεραν πρόσφορα μαζί με λάδι και κρασί. Αμέσως μετά ψάλθηκαν τα Εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου και ακολούθησε λιτανεία των Ιερών Εικόνων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Τόσο την ακολουθία του Εσπερινού, όσο και της λιτανείας, παρακολούθησε πλήθος κόσμου, που και φέτος προσέτρεξε στη χάρη της Παναγίας.

Όμως, λίγο πριν την ολοκλήρωση του Εσπερινού, ακούστηκε στο μεγάλο πλήθος και ένα ανέλπιστο νέο, με ειδική ανακοίνωση δια στόματος των Ιερεών, κάνοντας το πλήθος να ξεσπάσει σε χειροκρότημα. Το νέο δεν ήταν άλλο από το ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, αφέθηκαν επιτέλους ελεύθεροι μετά από πάνω 160 μέρες παραμονής και εγκλεισμού στις φυλακές της Ανδριανούπολης! Θυμίζουμε ότι μέχρι και σήμερα σε όλους του Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς, κατόπιν εντολής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Σεραφείμ, υπήρχαν φυλαγμένα δύο στασίδια για τους μέχρι πρότινος φυλακισμένους αξιωματικούς μας!

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από το «Πάσχα του Καλοκαιριού» στο Άργος Ορεστικό

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here