Είστε στο γραφείο και εργάζεστε, όμως ώρες ώρες σας έρχεται να τα παρατήσετε όλα. Η αλήθεια είναι πως όλοι έχουμε τις δύσκολες ημέρες, αλλά μήπως έφτασε η στιγμή να αλλάξετε δουλειά; Εάν δεν είστε ακόμα σίγουροι για τις αποφάσεις σας, αρκεί να απαντήσετε στις παρακάτω ερωτήσεις και εάν οι απαντήσεις σας είναι θετικές τότε είναι καιρός να βρείτε μια νέα δουλειά.

 

Εργάζεστε για έναν κακό, δυσάρεστο, εκδικητικό ή ναρκισσιστικό αφεντικό;

Εάν κάθε μέρα πρέπει να συναναστρέφεστε με κάποιον που έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, είναι αναμενόμενο πως η παραγωγικότητά σας  θα μειωθεί γρήγορα και η δυστυχία σας θα αυξηθεί. Θα νιώθετε θυμωμένοι με το αφεντικό σας και το τελευταίο πράγμα που θα σκέφτεστε θα είναι να σηκωθείτε και να πάτε στο γραφείο. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να αφήσετε κάποιον να σας μιλάει άσκημα και να κάνει τη ζωή αφόρητη.

Έχετε να λάβετε αυξήσεις ή μπόνους εδώ και 2 χρόνια;

Ένα από τα βασικά πράγματα που σας κρατάνε σε μια δουλειά είναι η εξέλιξη, τόσο η οικονομική όσο και η προσωπική. Αν όμως περνάνε τα χρόνια και βλέπετε πως μένετε στάσιμοι, τότε ίσως έφτασε η στιγμή να βρείτε κάτι άλλο.

Συμμετέχετε σε δραστηριότητες που σας κάνουν να νιώθετε άβολα;

Εάν η επιχείρησή στην οποία εργάζεστε σας υποχρεώνει να κάνετε πράγματα στα οποία νιώθετε άβολα, τότε τα καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να απομακρυνθείτε άμεσα.

Οι άνθρωποι απολύονται και δεν αντικαθίστανται;

Αυτό είναι ένα σημάδι ότι η επιχείρηση θωρεί το εργατικό δυναμικό περιττό έξοδο και θέλει να το μειώσει στο ελάχιστο. Αυτό σίγουρα θα έχει αντίκτυπο και σε εσάς, αφού όλη η δουλειά θα συσσωρευτεί πάνω σας.

Παίρνετε συνεχώς περισσότερη δουλειά χωρίς καμία αναγνώριση;

Η αναγνώριση απαιτεί σκληρή δουλειά. Όμως μια καλή κουβέντα, όπως ένα «ευχαριστώ» ή «έκανες καλή δουλειά» από το αφεντικό σας δεν είναι τόσο δύσκολο να ειπωθεί.

 

Δεν υπάρχει ομαδικό πνεύμα;

Εάν στην επιχείρηση στην οποία εργάζεστε ο ένας δεν μιλάει στον άλλον ή δεν υπάρχει ίχνος ενθουσιασμού, τότε το περιβάλλον είναι τοξικό. Και φυσικά αυτό θα επηρεάσει και εσάς αρνητικά και θα μειώσει παραγωγικότητα της εργασίας σας.

Βρίσκετε τη δουλειά σας ασήμαντη;

Εάν πιστεύετε πως αυτό που κάνετε είναι ασήμαντο, τότε είναι πολύ δύσκολο να διατηρήσετε τη θετική σας ενέργεια. Εάν όμως νιώθετε πως η δουλειά σας είναι σημαντική, τότε θα σας δώσει δύναμη για να ξεπεράσετε όλα τα εμπόδια.

Μήπως δεν βλέπετε φως στο τούνελ;

Εάν αισθάνεστε στάσιμοι και δεν μπορείτε να φανταστείτε τον  εαυτό σας να εξελίσσεται και να έχει μια σαφή πορεία προς την επιτυχία, ίσως είναι καιρός να φύγετε.

Εάν απαντήσατε “ναι” σε όλες ή τις περισσότερες από αυτές τις ερωτήσεις, τότε ίσως έφτασε η ώρα να βρείτε μια δουλειά που σας αξίζει και ένα αφεντικό που σας εκτιμά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here