Σε πανηγυρικούς τόνους συνεχίζει ο Σκοπιανός πρωθυπουργός – Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Απόψε είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί, η φιέστα του Ζόραν Ζάεφ σε 15 πόλεις της ΠΓΔΜ, προκειμένου να γιορτάσει την πρόσκληση του ΝΑΤΟ για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Η κυβέρνηση των Σκοπίων εργάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς για τη φιέστα που θα στηθεί σήμερα, Σάββατο, σε 15 πόλεις της γειτονικής χώρας.

«Αυτό το Σάββατο, στις 14 Ιουλίου, ας ενωθούμε και μαζί για να γιορτάσουμε την ιστορική επιτυχία της ΠΓΔΜ», έγραψε ο σκοπιανός πρωθυπουργός στο Facebook και συνέχισε:

«Με την πρόκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ ξεκινάμε μια νέα εποχή, μια εποχή ελπίδας, η εποχή των νικών και της υπερηφάνειας. Ώρα ασφάλειας. Έρχεται η ώρα μιας καλύτερης ζωής για όλους τους πολίτες! Πάμε μπροστά – Η ΠΓΔΜ ΣΤΟ ΝΑΤΟ και στην ΕΕ! Τα λέμε το Σάββατο!» ολοκλήρωσε καλώντας τους πολίτες να δώσουν το «παρών».

Οι πόλεις στις οποίες θα λάβουν μέρος οι εορταστικές εκδηλώσεις είναι: Σκόπια, Μπίτολα, Στρούμιτσα, Στρούγκα, Αχρίδα, Βέλες, Γευγελή, Γκόστιβαρ, Καβάνταρτσι, Κίσεβο, Κοτσάνι, Κουμάνοβο, Πρίλεπ, Τέτοβο και Στιπ.

Μεταξύ των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν οι Kiril Dzajkovski, «Archangel», Dejan Dex, Duke Bojadziev, Goran Khan, Ferus Mustafov, Slatkar, Beni Non Stop and Zlatko Origjanski, Eric Fox, Feki Feris, Areia, Kristina Arnaudova, «Nokaut», Adrian Gadzha, Vlado Janevski, Lepi Johnny, Baklava, Foltin, Lozano, Dani Dimitrovska, Elena Ristovska, DNA.

Ωστόσο, το… πάρτι του Ζάεφ έχει ξεσηκώσει έντονες εσωτερικές αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, το κόμμα της αντιπολίτευσης, Glas za Makedonija, με ανακοίνωση του τονίζει πως η κυβέρνηση ετοιμάζεται να «γιορτάσει μια διπλωματική ήττα με τα χρήματα του λαού».

Μάλιστα, υποστηρίζει ότι αυτό είναι το μοναδικό παράδειγμα στον κόσμο όπου μια κυβέρνηση θα γιορτάσει την ήττα της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here