26χρονη Ινδή πήρε συνεντεύξεις από 100 βιαστές

Μια 26χρονη απόφοιτη Εγκληματολογίας, η Μαντχουμίτα Παντέι, παίρνει συνεντεύξεις από καταδικασμένους βιαστές, στο πλαίσιο της Διδακτορικής Διατριβής της.

Ούτε μέρα δεν περνάει χωρίς τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία να μεταδώσουν ακόμη μία ιστορία φρίκης με θύμα κάποια άτυχη ανήλικη ή ενήλικη Ινδή, η οποία έπεσε θύμα βιασμού στην πατρίδα της.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αρχείο Εγκλημάτων της Ινδία, 34.651 Ινδές έπεσαν θύμα βιασμού μόνο το 2015, το πιο πρόσφατο έτος για το οποίο υπάρχουν πλήρη στοιχεία. Το 2013, τη χρονιά που ξέσπασαν μαζικές διαδηλώσεις στην Ινδία μετά τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία μιας νεαρής κοπέλας – γνωστής με το ψευδώνυμο “Η Ατρόμητη” – εξειδικευμένα ερενητικά κέντρα χαρακτήρισαν τηνν Ινδία ως «το χειρότερο μέρος για να ζει μια γυναίκα» από όλες τις χώρες των G-20. Αξιοσημείωτο είναι ότι η Ινδία χαρακτηρίστηκε χειρότερη ακόμα και από τη Σαουδική Αραβία, όπου οι γυναίκες δεν μπορούν να κάνουν καμία ενέργεια χωρίς την επίβλεψη του άνδρα κηδεμόνα τους.

Εκείνη ακριβώς τη χρονιά, μια 22χρονη απόφοιτη πανεπιστημιακής σχολής Εγκληματολογίας, συγκλονισμένη από το κύμα της βίας με στόχο κορίτσια και νεαρές γυναίκες στη χώρα της, άρχισε να επισκέπτεται τη φυλακή Τιχάρ στο Νέο Δελχί και να παίρνει συνεντέυξεις από καταδικασμένους βιαστές, στο πλαίσιο της Διδακτορικής Διατριβής της.

Στόχος της, να ανακαλύψει τι ακριβώς μετατρέπει αυτούς τους άνδρες σε «τέρατα», πώς βλέπουν οι ίδιοι τα εγκλήματά τους και τι μπορεί να γίνει για τη βελτίωση της θέσης της γυναίκας στην ινδική κοινωνία.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Πηγή: protothema.gr