Καραντίνα στη Δημοτική Ενότητα Μεσοποταμίας -σε όλα τα χωριά της δημοτικής ενότητας απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος- (Ο κ. Κορεντσίδης κάνει λόγο για Κοινότητα) και απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλο τον νομό Καστοριάς από 20.00 με 08.00 για 14 ημέρες ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς, λέγοντας «Εκπέμπουμε SOS».

Επιτρέπεται μόνο η τροφοδοσία στη Μεσοποταμία

 

Δ. ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΤΗ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΜΟΝΤΕΛΟ ΕΧΙΝΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΑΜΑΣΚΗΝΙΑΣ

Συνδρομή θα υπάρχει από την Πυροσβεστική και την Αστυνομία. Επίσης, ενισχύονται τα νοσοκομεία, με 3 στρατιωτικούς γιατρούς να πηγένουν στο νοσοκομείο Καστοριάς καθώς και 6 νοσηλευτές. Ενώ με δύο οχήματα ΕΚΑΒ και πληρώματα, ενισχύονται οι περιοχές δήμων Νεστορίου, Καστοριάς (και για το δήμο Άργους Ορεστικού).

«Εκπέμπουμε SOS. Κάνουμε έκκληση σε κάθε συμπολίτη μας για 14 ημέρες να μείνει σπίτι. Η κατάσταση είναι κρίσιμη και ο κίνδυνος διασποράς είναι μεγάλος. Ας μείνουμε σπίτι, ο έλεγχος θα είναι αυστηρός», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Επίσης, «καταργούνται» οι παρακάτω κωδικοί – αιτιολογίες εξόδου:
Β-4 (κυκλοφορία μόνο από το «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ»
Β-5 (μόνο Α’ βαθμού συγγένειας)
Β-6 (εξαιρείται η μικρή βόλτα για τα κατοικίδια για 15 λεπτά και περιμετρικά του σπιτιού)

Να υπενθυμίσουμε ότι την επιβολή κατάστασης έκτακτων μέτρων στη Μεσοποταμία της Καστοριάς εισηγήθηκε στον κ. Χαρδαλιά, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, μετά και την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Αντιπεριφέρεια Καστοριάς.

Ουσιαστικά πρόκειται για την πρόταση που μετέφερε και στο προχθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο, ο Γιώργος Κασαπίδης, με τη Μεσοποταμία ουσιαστικά να βρίσκεται οριακά στο λεγόμενο «πορτοκαλί συναγερμό». Στη σύσκεψη υπήρξε επικοινωνία με τον Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος και είπε ότι θα ανακοινώσει τα μέτρα στην τακτική ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας.

Σημαντική Ενημέρωση για την Εξυπηρέτηση των Πολιτών της Π.Ε. Καστοριάς

Στο πλαίσιο των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων στην μετακίνηση των πολιτών που ανακοινώθηκαν πριν λίγο για όλη την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά,

ενημερώνουμε τους πολίτες της Π.Ε. Καστοριάς ότι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς και συγκεκριμένα στα τηλέφωνα:24673 50200, 24673 50201& 24673 50216

προκειμένου να απαντηθούν ερωτήσεις των πολιτών, στο μέτρο των δυνατοτήτων του ή να καταγραφούν, ώστε να αποσαφηνιστούν το συντομότερο δυνατόν.

Τι αλλάζει από τις 8 το βράδυ: Γ. Κορεντσίδης: «Δεν το ήθελα, αλλά είμαστε έτοιμοι» – Βίντεο

Ο δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, για την καραντίνα στη Μεσοποταμία και τις αλλαγές στην κυκλοφορία των πολιτών σε όλο το νομό.

Καταιγισμός ερωτημάτων για τη βοήθεια στους ηλικιωμένους – Συνέντευξη του Θ. Καραμήτρου (Βοήθεια στο Σπίτι)

Καταιγισμός διαμαρτυριών σε όλους του φορείς του Νομού για την απαγόρευση βοήθειας στους ηλικιωμένους. Δεκάδες πολίτες ζητούν να αναιρέσει την απόφαση του ο κ. Χαρδαλιάς για τον κωδικό Β-4 που σημαίνει πως θα επιτρέπεται η βοήθεια στους ηλικιωμένους μόνο από το «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ». Πριν λίγο μίλησε στην έκτακτη εκπομπή του Χρήστου Νατσούλη, ο υπεύθυνος του δήμου Καστοριάς για το «Βοήθεια στο Σπίτι», Θωμάς Καραμήτρος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here