×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 302
Δευτέρα, 02 Ιανουαρίου 2017 21:07

Εγκλωβίστηκαν στον πάγο τα πουλιά στη λίμνη της Καστοριάς

Οδηγίες στους πολίτες για τα πτηνά που εγκλωβίστηκαν στην παγωμένη λίμνη δίνει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

 "Η χθεσινοβραδινή άπνοια σε συνδιασμο με τις πολικές θερμοκρασίες δημιούργησαν ενα στρώμα καθολικού παγετού στην λιμνη εγκλωβίζοντας αρκετά πουλιά και ιδιαίτερα κύκνοι που βρισκόταν απομακρυσμένοι απο το κοπάδι τους .

Με αποτέλεσμα σήμερα να βρισκόμαστε σε δυσάρεστη θέση απεγκλωβίζοντας αρκετά πουλιά σε παραλίμνιες περιοχές .Ευτυχως για τα μικρότερα ειδη δεν υπήρξε ουσιαστικό πρόβλημα λογο της συνεχόμενης κίνησης που δημιουργείτε απο τον μεγάλο αριθμό του σμήνους μεσα στο νερό .
Επίσης λογο δυσκολίας αλλα και αδυναμίας στην εύρεση τροφής σε ειδη που προσεγγίζουν τον αστικό ιστό, εχουμε ερθει σε επαφή σαν Εταιρία Προστασίας Περιβαλλοντος με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να αναλάβει ο Δημος κάποια ποσότητα στην σίτιση των πουλιων με κατάλληλες ζωοτροφές . 
Θα παρακαλούσαμε τους κατοίκους της περιοχής μας οταν αντιλαμβάνονται εγκλωβισμένα πουλιά απο τον παγετό να ειδοποιούν τους αρμόδιους φορείς ώστε να κινηθούν ανάλογα . Καλο θα ειναι οι πολίτες να αποφεύγουν το τάισμα των άγριων πτηνών με τροφές που χρησιμοποιούνται για ανθρώπινη κατανάλωση , η σύνθεση αυτών των τροφών ειναι Ακατάλληλη για τον οργανισμό των άγριων ζώων.

Τηλέφωνα :
ΕΠΠ Καστοριας 2467080200
Δημος Καστοριάς 2467351100
Δ/σης Δασών Καστ. 2467029477
Αντιπεριφέρεια Καστ. 2467350200
Αστυνομία Καστ. 100
Πυροσβεστική Υπ. 199"

Κατηγορία : Επικαιρότητα