Δευτέρα, 08 Μαΐου 2017 18:44

Λεωνίδας Μπούτης - Kopenhagen Fur: Η Έκθεση θύμισε παλιές καλές εποχές (Βίντεο)

«Πέρυσι είχα πει ότι η έκθεση θυμίζει τις παλιές καλές μέρες. Φέτος είναι ακόμη καλύτερα, έχουμε περισσότερο κόσμο, έχει έρθει και απευθείας πτήση στην Καστοριά.

Σε γενικές γραμμές οι εκθέτες είναι πολύ ευχαριστημένοι, φαντάζομαι όμως ότι θα υπάρχουν και οι δυσαρεστημένοι. Πολλοί δέχτηκαν παραγγελίες που ελπίζουμε να πραγματοποιηθούν, καθώς επίσης έγιναν πωλήσεις και σε λιανική, κάτι που είναι θετικό. επεσήμανε ο εκπρόσωπος της KOPENHAGEN FUR στην Ελλάδα, Λεωνίδας Μπούτης, σημειώνοντας παράλληλα πως «το 2018 έχουμε ένα όραμα ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν κατά πολύ. Και αυτό αποδεικνύεται με την τελευταία έκθεση της σεζόν εδώ στη Καστοριά, η οποία είχε πολύ θετικά αποτελέσματα. 

Ο κ. Μπούτης αναφέρθηκε στις αλλαγές και τις καινοτομίες που είχε φέτος το περίπτερο του Οίκου. Όπως εξηγεί: «ο νέος χώρος του περιπτέρου μας καλύπτει πολλούς τομείς. Καταρχήν μοιραζόμαστε το περίπτερο με την εταιρία της "Swakara" που δουλεύουν με τη γούνα ενός ιδιαίτερου είδους αρνιού από τη Ναμίμπια της Αφρικής και πουλάμε αποκλειστικά τα προϊόντα της. Δεύτερον, δουλεύουμε με νέες τεχνικές πάνω στο βιζόν, τη φώκια και σε πολλά άλλα είδη γουνοδερμάτων, οι οποίες υπάρχουν όλες στον κατάλογο με το όνομα «Fur Techniques» και διατίθενται δωρεάν για τους ενδιαφερόμενους πελάτες.

Ο τρίτος λόγος που διαθέτουμε φέτος το περίπτερο είναι το "Welfare", η νέα πιστοποίηση που θα πρέπει να έχουν όλοι οι φαρμαδόροι της Ελλάδας. Υπάρχουν κάποια κριτήρια που πρέπει να τηρηθούν, τα οποία έχουμε εκδώσει και στα ελληνικά σε φυλλάδιο που μπορούν να προμηθευτούν όλοι οι εκτροφείς, καθώς και μια αφίσα με τα εν λόγω κριτήρια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις φάρμες ώστε να ξέρουν οι εκτροφείς τι ακριβώς ισχύει». Παράλληλα, δεν παρέλειψε να σημειώσει πως: «Η KOPENHAGEN πάντα στήριζε την έκθεση, δεν υπήρξε χρονιά που να μην ήταν σπόνσορας. Και φέτος πάλι είναι σπόνσορας, άλλα αυτή τη φορά με μία πιο δυναμική παρουσία».

Αναφορικά με την επερχόμενη δημοπρασία, ο κ. Μπούτης έκανε λόγο για κάτι πρωτόγνωρο για τα διεθνή δεδομένα: «τον Ιούνιο ξεκινάει για μας κάτι πολύ πρωτόγνωρο, μιλάω για την επιθεώρηση που γίνεται στις 15 του μηνός, καθώς και για τη δημοπρασία που ξεκινάει στις 22 του ίδιου μήνα και τελειώνει στις 30. Η προσφορά των δερμάτων, μόνο βιζόν, είναι στα 8,5 εκατομμύρια. Όλοι έχουν μείνει με το στόμα ανοιχτό καθώς στις προηγούμενες δημοπρασίες είχαμε φτάσει μέχρι τα 7,5 εκατομμύρια. Θα είναι μια μεγάλη και ενδιαφέρουσα συλλογή που θα περιλαμβάνει και σπανιότερα είδη. Να πω εδώ όμως ότι, ενώ στη δημοπρασία του Απριλίου περιμέναμε άνοδο, υπήρξε μια ανεπαίσθητη πτώση. Όταν έχουμε να κάνουμε με δημοπρασίες, τα πράγματα είναι ρευστά. Περιμένουμε να υπάρχει ενδιαφέρον, όμως σε γενικές γραμμές οι τιμές θα είναι ίδιες. Αυτές είναι οι προβλέψεις προς το παρόν». τέλος σχετικά με την παρουσία Ελλήνων ο κ. Μπούτης δήλωσε πως «περιμένουμε δυναμική συμμετοχή της ελληνικής γουνοποιίας, καθώς έχουμε εξαιρετικούς τεχνίτες».

Μάρκος Πετρόπουλος

pcmind NEW

AD TELECTRON

Κατηγορία : Γούνα