Ομόνοια Βογατσικού: «Νιώθουμε αγανακτισμένοι με τη συμπεριφορά της διαιτησίας»

Την αγανάκτησή του με τη συμπεριφορά της διαιτησία εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Αθλητικός Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος «Ομόνοια Βογατσικού».

Η ανακοίνωση του συλλόγου:

Ως Δ.Σ. του Αθλητικού Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου «ΟΜΟΝΟΙΑ ΒΟΓΑΤΣΙΚΟΥ» θα θέλαμε να εκφράσουμε την αγανάκτηση μας εξαιτίας της συμπεριφοράς της διαιτησίας των ποδοσφαιρικών αγώνων στους οποίους συμμετέχει η ομάδα μας.

Η ομάδα μας , «ΟΜΟΝΟΙΑ ΒΟΓΑΤΣΙΚΟΥ» αποτελεί το καμάρι του Συλλόγου μας.

Μετά από πολλά χρόνια καταφέραμε να «ξαναφτιάξουμε» την ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού μας, μια ομάδα με ιστορία που πολλοί έχουν να θυμούνται και να διηγούνται στους νεότερους. Μικροί και μεγάλοι , Βογατσιώτες και μη , ο Δήμος Άργους Ορεστικού και ο καθένας ξεχωριστά, τα τελευταία χρόνια προσφέρουν την πολύτιμη βοήθειά τους για το καλό του Συλλόγου και ιδιαιτέρα για την «ΟΜΟΝΟΙΑ ΒΟΓΑΤΣΙΚΟΥ». Με την βοήθεια όλων των παραπάνω καταφέραμε να ξαναφτιάξουμε το γήπεδο του Βογατσικού, ένα γήπεδο αξιοζήλευτο για το οποίο κοπιάσανε πολλοί άνθρωποι και κοπιάζουν ακόμα και σήμερα για να κατασκευαστούν, με προσωπική εργασία, τα αποδυτήρια και για να υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε το γήπεδο να είναι κατάλληλο ως αγωνιστικός χώρος. Με την βοήθειά τους κατασκευάζονται και οι  νέες κερκίδες του γηπέδου μας.

Όλα αυτά όμως δεν θα είχαν καμία αξία αν δεν υπήρχε το αποτέλεσμα που υπάρχει σήμερα. Χάρη στην «ΟΜΟΝΟΙΑ ΒΟΓΑΤΣΙΚΟΥ» τα παιδιά της Ομάδας , «τα παιδιά μας» όπως τους λέμε όλοι μας, δέθηκαν μεταξύ τους. Οι Βογατσιώτες αλλά και όλοι οι υπόλοιποι φίλαθλοι της ομάδας «έγιναν» ένα για να στηρίξουν την «ΟΜΟΝΟΙΑ ΒΟΓΑΤΣΙΚΟΥ». Όμως το κυριότερο όλων είναι πως «πήρε» ζωή το χωριό μας. Το χωριό γεμίζει με χαρούμενες φωνές κάθε φορά που γίνεται αγώνας είτε αυτός είναι εντός είτε εκτός χωριού. Είμαστε από τις λίγες ομάδες που συγκεντρώνουν σε κάθε αγώνα τουλάχιστον εκατό (100) φιλάθλους που ακολουθούν την «ΟΜΟΝΟΙΑ ΒΟΓΑΤΣΙΚΟΥ» όπου και αν παίζει. Είμαστε η μόνη ομάδα στην Καστοριά που για να ευχαριστήσουμε τους φιλάθλους των αγώνων μας και για να παρουσιάσουμε θέαμα, έχουμε την δική μας μασκότ!

Με πολύ κόπο καταφέραμε να ανεβούμε κατηγορία, να διατηρήσουμε την θέση μας στην «Α’ τοπικό» και να συνεχίσουμε να παλεύουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Για όλα τα παραπάνω, λοιπόν, δεν μπορούμε να ανεχτούμε την οποιαδήποτε αδικία σε βάρος της Ομάδας μας.

Από την αρχή της φετινής σεζόν ως ομάδα έχουμε παράπονα από την διαιτησία των αγώνων στους οποίους συμμετέχουμε. Και για να προλάβουμε τα κακεντρεχή σχόλια, δεν έχουμε παράπονα μόνο για τους αγώνες στους οποίους ηττηθήκαμε αλλά και για τους αγώνες στους οποίους κερδίσαμε.

Σαν ομάδα έχουμε ζητήσει και ξαναζητάμε συγγνώμη για τις εντάσεις που έχουν υπάρξει, στις οποίες συμμετείχαν «δικοί μας» άνθρωποι. Όμως, ακόμα και για αυτές τις εντάσεις ίσως πρέπει να ψάξουμε καλύτερα τα αίτια που τις προκαλούν. Δεχόμαστε το γεγονός να τιμωρηθούμε για όσα φταίμε αλλά πριν τιμωρηθούμε ας σκεφτούμε : «Μήπως μερίδιο ευθύνης έχει και διαιτησία για τον τρόπο που κρίνει τους αγώνες και ευνοεί τις αντίπαλες ομάδες;», «Μήπως το γεγονός ότι κάποιοι παίκτες των φιλοξενούμενων ομάδων δεν σέβονται τον κόπο όλων αυτών που παιδεύτηκαν για να φτιαχτεί το γήπεδο και να μην τους λείπει τίποτα , κλωτσάνε τις πόρτες των αποδυτηρίων και τους τοίχους, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημίες , προκαλούν και την οργή όλων αυτών των ανθρώπων που εργάστηκαν για το γήπεδο και έτσι φτάνουμε στο σημείο να γίνονται φασαρίες ;» «Μήπως δεν έπρεπε ο παράγοντας της Ομάδας να τιμωρηθεί για είσοδό στον αγωνιστικό χώρο, καθώς προηγουμένως είχε τιμωρηθεί με αποβολή του από αυτόν, μιας και ο άνθρωπος αυτός πέρασε ξανά στον χώρο του γηπέδου, μετά την λήξη του αγώνα, για να βοηθήσει τον παίκτη της ομάδας μας που είχε τραυματιστεί και του είχε «κοπή» η ανάσα;»

Πολλά είναι τα ερωτήματα που πρέπει να τεθούν, ωστόσο εμείς το μόνο που ζητάμε είναι η διαιτησία να παίζει 50%- 50%. Δεν ζητάμε καμία εύνοια απλώς ζητάμε να υπάρχει δικαιοσύνη. Δεχόμαστε πως τα λάθη είναι ανθρώπινα. Όμως δεν δεχόμαστε να είναι μονόπλευρα και συνεχώς εις βάρος της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΒΟΓΑΤΣΙΚΟΥ».

Ως Δ.Σ. του Συλλόγου θα θέλαμε να ζητήσουμε από τους φιλάθλους της Ομάδας μας να δείχνουν την πρέπουσα ψυχραιμία και να σκεφτόμαστε όλοι πως οι βίαιες πράξεις έχουν αρνητικές συνέπειες στην ίδια την Ομάδα μας που όλοι αγαπάμε.

Τέλος, καλούμε όλους τους φιλάθλους μας να βρίσκονται διπλά στην «ΟΜΟΝΟΙΑ ΒΟΓΑΤΣΙΚΟΥ» και να την στηρίζουν σε όλα της τα βήματα. Όσο και να προσπαθούν, οι δεσμοί που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ μας δεν θα σπάσουν. Δεν θα μείνουμε αμέτοχοι απέναντι σε αδικίες εις βάρος του Συλλόγου και της Ομάδας μας και πάντα θα αντιδρούμε με κόσμιο και ήρεμο τρόπο. Εμείς θα στηρίζουμε την «ΟΜΟΝΟΙΑ» , θα είμαστε εκεί για να εμψυχώνουμε τους παίκτες μας ενωμένοι και πάντα θα προσπαθούμε για το καλύτερο για το Βογατσικό!

Με εκτίμηση,

το Δ.Σ. του Α.Π.Ε.Σ

«ΟΜΟΝΟΙΑ ΒΟΓΑΤΣΙΚΟΥ»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here