Παραίτηση Ζήση ζήτησε ο Χρήστος Παρχαρίδης – Βίντεο

Σε μια άκρως επεισοδιακή, έκτακτη, συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς αποφασίστηκε η τροποποίηση του προϋπολογισμού με στόχο να εξοικονομηθούν 50.000 ευρώ ώστε να καταβληθεί μέρος των δεδουλευμένων στους 20 εργαζομένους των βρεφικών σταθμών και του ΚΔΑΠ Καστοριάς.

Μάλιστα, ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Παρχαρίδης ζήτησε την παραίτηση του προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης “ΟΡΕΣΤΕΙΑΣ”, με την αιτιολογία ότι οι σχέσεις του με τους εργαζομένους έχουν διαρραγεί, με αποτέλεσμα να μην εξασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία της Επιχείρησης.

Να σημειώσουμε, πάντως, ότι από αύριο Τρίτη 21 Νοεμβρίου ξεκινούν επίσχεση εργασίας και οι εργαζόμενοι των βρεφικών σταθμών (συγκεκριμένα ο 2ος στη Χλόη, ενώ οι εργαζόμενοι του 1ου συμπληρώνουν ήδη μια εβδομάδα σε επίσχεση) με σύμβαση ορισμένου χρόνου.

Επίσης, αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του δημάρχου, Ανέστη Αγγελή, ο οποίος κατηγόρησε τους εργαζομένους ότι η επίσχεση έχει συντεχνιακό χαρακτήρα και ότι στον ιδιωτικό τομέα τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα, θέλοντας προφανώς να δείξει ότι έξι (πλέον) μήνες μη καταβολής δεδουλευμένων δεν είναι λόγος επίσχεσης.