Πώς θα βγάλεις χρήματα μέσω διαδικτύου (ναι μπορείς)

Σίγουρα δεν πρόκειται να κερδίσετε 10.000.000 ευρώ επειδή μια φανταχτερή πινακίδα παρουσιάστηκε μπροστά σας σε κάποια ιστοσελίδα και επιτάσσει για να γίνετε εκατομμυριούχος να κλικάρετε-ανακατευθυνθείτε, σε κάποιο όχι και τόσο αθώο site…

Αξιοποιώντας όμως τον χρόνο που σπαταλάτε καθημερινά σερφάροντας στο Internet, υπάρχει δυνατότητα να αυξήσετε σε λογικά πλαίσια, το καθημερινό σας εισόδημα. Μάλιστα, εκτός από τους πολυσυζητημένους τρόπους, όπως η δημιουργία κάποιου blog ή website ή ακόμα και κάποιου e-shop, υπάρχουν κι άλλοι, λιγότερο γνωστοί και σίγουρα πιο ευχάριστοι, οι οποίοι συνδυάζουν τα ενδιαφέροντά σας, ενισχύοντας ταυτόχρονα το εισόδημά σας.

Πως όμως προκύπτουν χρήματα από τις τρεις παραπάνω επιλογές; Δεδομένου πως η προσπάθειά σας θα έχει επισκεψιμότητα (5.000 hits την ημέρα – δύσκολο ναι, ακατόρθωτο όχι), μπορείτε να δοκιμάσετε την τακτική του Affiliate networks ή και του Google Adsense. Όσον αφορά την πρώτη περίτπωση, ανεβάζετε τα banners που σας δίνουν τα συνεργαζόμενα affiliate δίκτυα και κερδίζετε ποσοστά επί των πωλήσεων. Έτσι για κάθε αγορά που θα κάνει ένας χρήστης του site σας, ο οποίος θα έχει οδηγηθεί στο site του κάθε πελάτη από το δικό σας banner, θα κερδίζετε ένα ποσοστό της τάξεως του 5-10%, το οποίο θα πιστώνεται απευθείας είτε στον τραπεζικό σας λογαριασμό, είτε στο λογαριασμό σας στο Paypal. Τα πλέον αξιόπιστα affiliate networks είναι το Linkwise.gr, το ClickBanner και το Forest View.

Από την άλλη, η Google και το Adsense σας πληρώνει για κάθε κλικ –και όχι για κάθε αγορά– που κάνουν οι χρήστες σας στις διαφημίσεις του. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγγραφείτε, δωρεάν, στην υπηρεσία, και να ενσωματώσετε το διαφημιστικό πρόγραμμα όσο καλύτερα γίνεται στο site ή το blog σας. Τα χρήματα που θα κερδίσετε είναι λίγα, μιας και η Google θα πουλήσει το κάθε «κλικ» στους διαφημιζόμενους της, για περίπου 0,30€, εκ των οποίων εσείς θα αποκομίσετε ένα μικρό ποσοστό. Παρόλα αυτά όσο αυξάνεται η επισκεψιμότητα του ιστοτόπου σας, τόσο θα αυξάνει και η δυνατότητα να μεγαλώσει το κέρδος.