Στοιχεία για την ανάπτυξη της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας στην Ελλάδα παράθεσε ο χθες ο πρωθυπουργός Aλέξης Τσίπρας από την 82η Έκθεση Θεσσαλονίκης

Όπως υποστήριξε, ο νόμος που ψηφίστηκε τον Οκτώβριο του 2016, άνοιξε το πεδίο, έβαλε κανόνες, και διαμόρφωσε εκείνο το περιβάλλον ώστε η Κοινωνική Οικονομία να μην απευθύνεται μόνο στις ευάλωτες ομάδες, αλλά σε όλους τους πολίτες και σε όλες τις παραγωγικές δραστηριότητες, με αποτέλεσμα μέσα σε διάστημα μόλις 6 μηνών, να συσταθούν 206 νέες Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις και Συνεταιρισμοί Εργαζομένων.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως τον Οκτώβριο ενεργοποιείται το Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας, με αρχικό κεφάλαιο 25 εκατ. ευρώ, για επιχειρήσεις που δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό, με χρηματοδοτικά προϊόντα όπως μικροδάνεια, εγγυήσεις μεγαλύτερων δανείων και εγγυητικές επιστολές.

Κατά τον ίδιο μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν δημιουργηθεί σε όλη τη χώρα 100 κέντρα πληροφόρησης και στήριξης των κοινωνικών συνεταιριστικών εγχειρημάτων, ήτοι δομές ανά περιφέρεια για ενημέρωση και υποστήριξη όσων ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πεδίο της Κοινωνικής Οικονομίας.

Να σημειωθεί πως προς το σκοπό αυτό η νεοσύστατη Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας έχει ήδη προχωρήσει στην πραγματική χαρτογράφηση του πεδίου της Κοινωνικής Οικονομίας και έχει ετοιμάσει υποδείγματα εταιρικών καταστατικών, προς διευκόλυνση των πολιτών.

Πηγή: www.cnn.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here