Στο μετρό της Χιλής τιμούν την Ελλάδα- Τι σχολιάζει η Ολυμπία Τελιγιορίδου

Στο Σαντιάγκο, την πρωτεύουσα της Χιλής, υπάρχει ένας σταθμός που μας τιμά ως Έλληνες.

Ο σταθμός με το όνομα Grecia (Ελλάδα) περιέχει στους χώρους του ρεπλίκες της αρχαίας Ελλάδας που μπορούν να θαυμάσουν όλοι οι επιβάτες.

Αγάλματα και γλυπτά βρίσκονται μέσα σε προθήκες, καθώς και τοιχογραφίες που εστιάζουν στα αρχαία χρόνια της χώρας μας. Η έκθεση αυτή λειτουργεί εκεί από το 2014, με αντίγραφα της αρχαίας ελληνικής Τέχνης, ως αποτέλεσμα συνεργασίας του ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού και της κυβέρνησης της Χιλής.

Η Ολυμπία Τελιγιορίδου, ως Πρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας-Χιλής, σχολίασε το γεγονός μέσω δημοσίευσης στο fb:

«Έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας-Χιλής.

Η Χιλή είναι μία χώρα με την οποία έχουμε άριστες σχέσεις. Η Πρέσβης της Χιλής στην Ελλάδα, μία εξαίρετη διπλωμάτης, η κ. Maria Pia Pusta Diaz, αγαπά πολύ τη χώρα μας και τον πολιτισμό μας.

Από το σταθμό αυτό του μετρό, με τα αντίγραφα από τα αγάλματα του Παρθενώνα, διέρχονται καθημερινά 22.000-25.000 επιβάτες. Στην πρωτεύουσα επίσης της Χιλής η δεύτερη μεγαλύτερη λεωφόρος λέγεται Grecia και υπάρχει και πλατεία Αθηνών.
Επίσης στο Πανεπιστήμιο του Σαντιάγκο υπάρχει έδρα Ελληνικών Σπουδών.

Στη χώρα μας στο Δήμο Κερατσινίου στην πλατεία Κρήτης υπάρχει μία προτομή του ήρωα της Χιλής Μπερνάντο Ο ‘ Χίγκινς και σε συνεργασία με το Δήμο Αιγάλεω θα τιμήσουμε τον νομπελίστα ποιητή της Χιλής Pablo Neruda.»

Πηγή: newpost.gr