Σύσκεψη για την αναβάθμιση του σε 24ωρη λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ (Κέντρου Χρονίων Παθήσεων) Άργους Ορεστικού, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα στα γραφεία του Κέντρου.

Στη σύσκεψη που παραβρέθηκαν ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, Γιώργος Κίρκος, ο  διοικητής του Νοσοκομείου Καστοριάς, Βασίλης Αντωνιάδης, ο διοικητής του Νοσοκομείου Πέλλας, Χρήστος Σμίας, ο διοικητής του Νοσοκομείου Φλώρινας, Χρήστος Παπούλκας και η φυσίατρος του ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου, Αγγελική Σταυριανού, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα για την ταχεία αναβάθμιση και λειτουργία του κέντρου άμεσα.

Να σημειωθεί ότι η αναβάθμιση του κέντρου αποτέλεσε και ένα προσωπικό «στοίχημα» της Ολυμπίας Τελιγιορίδου. Όπως σημειώνει και η ίδια: Μετά από προσπάθεια δύο ετών ένας στόχος μας υλοποιείται. Το ΚΕΦΙΑΠ (Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης) του Άργους Ορεστικού θα λειτουργήσει σε 24ωρη βάση με ανοιχτή και κλειστή νοσηλεία.
Θέλω να ευχαριστήσω την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τους κ.κ. Ξανθό και Πολάκη καθώς και τους κ. Γ. Κίρκο, Διοικητή της 3ης ΥΠΕ και τον κ. Β. Αντωνιάδη, Διοικητή του Νοσοκομείου Καστοριάς, για την αγαστή συνεργασία και τις άοκνες προσπάθειές τους, ώστε το ΚΕΦΙΑΠ Άργους Ορεστικού να λειτουργήσει προς όφελος των ασθενών, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις αναγκάζονται να πηγαίνουν σε ιδιωτικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για αποθεραπεία.
Το ΚΕΦΙΑΠ θα λειτουργήσει με 25-30 κλίνες και έχει ήδη δρομολογηθεί, μέσω διαγωνισμού, η πρόσληψη 17 ατόμων επιστημονικού προσωπικού και 10 ατόμων βοηθητικού προσωπικού για την εύρυθμη  λειτουργία του και τις ανάγκες των ασθενών.
Επίσης με απόφαση του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ κ. Κίρκου ιδρύεται και κινητή μονάδα η οποία θα συντονίσει το έργο των ΚΕΦΙΑΠ που ανήκουν στην 3η ΥΠΕ.
Ένα χρόνιο πρόβλημα και αίτημα της περιοχής μας επιλύεται με τον καλύτερο τρόπο προς όφελος της κοινωνίας».
Δείτε τις δηλώσεις των κ.κ. Κίρκου και Αντωνιάδη αποκλειστικά στη sentra.com.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here