Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη η αίτηση χρηματοδότησης του έργου : «ΕΡΓΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΑΛΙΑΚΜΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟ ΣΤΡΑΒΟΠΟΤΑΜΟ (ΓΚΑΛΕΣΑΒΟ)ΕΩΣ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΑΜΜΟΥΔΑΡΑΣ»  στο πρόγραμμα  «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι»  του  ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ «Υποδομές αντιπλημμυρικής προστασίας και αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές».

Το έργο αφορά στην αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής των κτηματικών εκτάσεων του Άργους Ορεστικού. Το υπό εκτέλεση έργο αποτελεί υδραυλική συνέχεια της μελέτης που εκπονήθηκε για τον ποταμό Αλιάκμονα και είχε ως στόχο την αντιπλημμυρική προστασία του περιαστικού ιστού, στα ανατολικά της πόλης του Άργους Ορεστικού (έργο υπό δημοπράτηση).

Τα προτεινόμενα έργα  περιλαμβάνουν την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων ανάλογων με αυτά της υπό δημοπράτησης μελέτης με ηπιότερες όμως επεμβάσεις όσον αφορά στα έργα της κύριας και ευρείας κοίτης. Τα προτεινόμενα έργα έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να αποτελούν συνέχεια των έργων του υπό δημοπράτηση έργου , ώστε αφενός να εξασφαλίζεται ομοιομορφία στο συνολικό μήκος των αντιπλημμυρικών έργων και αφετέρου να εξασφαλίζεται η αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις  11.130.000,00 ευρώ. Η πρόταση υποβάλετε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας,  η οποία είναι και ο Φορέας της Πρότασης.

Φορέας Υλοποίησης και λειτουργίας είναι ο Δήμος Άργους Ορεστικού.

Σε δήλωσή του\ ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης ανέφερε: «Όταν παρεμβαίνουμε, διευθετούμε, προστατεύουμε και διαχειριζόμαστε το πολυτιμότερο αγαθό, που είναι το νερό, επαληθεύουμε και την πάγια θέση μας, ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και έχουμε ευθύνη,  που τα περισσότερα νερά και τα επιφανειακά νερά, όπως ο ποταμός Αλιάκμονας, βρίσκεται στην Δυτική Μακεδονία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here