Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, η συντριπτική πλειοψηφία διοικητών και υποδιοικητών -από την αρχή του χρόνου- έδωσε μεγάλη μάχη και έτσι “θα περάσει την τάξη” και μάλιστα με πολύ καλούς βαθμούς. 

Όπως είπε στη “ΜτΚ” συνεργάτης του υπουργού υγείας «ζητήσαμε από τους διοικητές και υποδιοικητές υπηρεσίες νοσοκομείου… Μεμόριαλ, όμως με δομές υγείας σε ορισμένες περιπτώσεις, του περασμένου αιώνα! Κατόρθωσαν υπό πίεση, με πολλές γκρίνιες από όλες τις πλευρές (ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό, ασθενείς, πολιτικές δυνάμεις κ.ά.), με τεράστια ανησυχία και διαρκή φόβο ανεξέλεγκτου πολλαπλασιασμού των κρουσμάτων, όπως σε άλλες χώρες, να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την πρωτόγνωρη κατάσταση και να μην κάνουν τραγικά λάθη».

Στους πρώτους των πρώτων, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες από την Αθήνα, είναι οι διοικήσεις των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης και Ξάνθης, οι πρώτες περιοχές που “κοκκίνησαν” από μεγάλο αριθμό κρουσμάτων. Στον αντίποδα «υπάρχουν στελέχη νοσοκομείων, στην Μακεδονία, οι οποίοι θα πάρουν τόσο χαμηλή βαθμολογία και ίσως «μείνουν στην ίδια τάξη» ή θα αποβληθούν για να πάνε… σπίτια τους», όπως μας είπαν οι ίδιες πηγές.

Να θυμίσουμε ότι η αξιολόγηση των επικεφαλής των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, από τους διοικητές των ΥΠΕ (Υγειονομικών Περιφερειών), με ειδικό ερωτηματολόγιο στο οποίο συμπεριλαμβάνονται ποσοτικά και ποιοτικά μεγέθη και δείκτες παραγωγικότητας, θα γίνονταν κάθε έξι μήνες όπως είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση στην αρχή της ανάληψης των καθηκόντων της. Ωστόσο, οι ανάγκες που προέκυψαν λόγω του πρώτου και εν μέρει δευτέρου κύματος COVID-19 δεν το επέτρεψαν και έτσι “τρέχει” αυτές τις ημέρες με μεγάλη καθυστέρηση.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις γιατρών του ΑΧΕΠΑ, του Κέντρου Αναφοράς του ιού στη βόρεια Ελλάδα «είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι τώρα, εν μέσω του δευτέρου κύματος, έχουν χρόνο οι αρμόδιοι να αξιολογήσουν τους διοικητές των νοσοκομείων και το συνολικό έργο τους. Αν τρέχαμε και δεν φθάναμε λόγω πανδημίας, αυτό θα ήταν άκαιρο, άτοπο και μια μεγάλη… πολυτέλεια».
Μελ.Καρ.

Δημοσιεύθηκε στη “ΜτΚ” στις 12-13 Σεπτεμβρίου 2020, www.makthes.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here