Τουλάχιστον 135 νεκροί και 5.000 τραυματίες – Αγωνιώδεις οι προσπάθειες για τη διάσωση εγκλωβισμένων – Πάνω από 3 δισ. δολάρια το κόστος της καταστροφής – Τι δείχνουν οι έρευνες για την αιτία της έκρηξης – Σε κατ’ οίκον περιορισμό όλοι οι επιβλέποντες στις αποθήκες από το 2014 και μετά

Μάχη με τo χρόνο δίνουν οι διασώστες για να ανασύρουν εγκλωβισμένους από τα χαλάσματα της Βηρυτού, μετά τη χθεσινή έκρηξη που προκάλεσε τον θάνατο 135 ατόμων, ενώ περίπου 5.000 άτομα τραυματίστηκαν.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση του Λιβάνου αποφάσισε να θέσει σε κατ’ οίκον περιορισμό όλους τους αξιωματούχους του λιμανιού της Βηρυτού που ήταν υπεύθυνοι για τις αποθήκες και την ασφάλεια, αναφέρουν υπουργικές πηγές στο Reuters.

Κάθε φορά που τα σωστικά συνεργεία ανασύρουν κάποιον ζωντανό από τα συντρίμμια, οι παριστάμενοι ξεσπούν σε πανηγυρισμούς. Ένας από τους διασωθέντες ήταν ένας νεαρός άνδρας, που είχε εγκλωβιστεί κάτω από ένα γκρεμισμένο κτήριο για άνω από 10 ώρες. Μόλις τον ανέσυραν, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here