Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Π. Θεοδωρικάκος υπέγραψε την Απόφαση για την ένταξη στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του έργου «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Νεστορίου» συνολικού προϋπολογισμού 596.347,18 ευρώ και με φορέα υλοποίησης το Δήμο Νεστορίου Το έργο περιλαμβάνει δύο υποέργα στο Νεστόριο και το Επταχώρι.

Στο Νεστόριο προβλέπεται η συνολική αναβάθμιση του Αθλητικού Κέντρου με σημαντικές παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα (νέο ταρτάν, ολοκληρωμένο σύστημα ποτίσματος, απορροή ομβρίων, βελτίωση περίφραξης και φωτισμού, κερκίδες, καινούργιο γήπεδο 5χ5, περαιτέρω αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου και του περιβάλλοντα χώρου κ.λ.π), με τελικό στόχο, πέρα από την κάλυψη των τοπικών αναγκών,  να μπορεί να φιλοξενεί μεγάλες ομάδες για προετοιμασία

Οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών κοινοποίησαν την Υπουργική Απόφαση στο Δήμο Νεστορίου και ο Υπουργός ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Δήμαρχο Νεστορίου κ. Χρ. Γκοσλιόπουλο, ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Από την πρώτη στιγμή ως νέα δημοτική αρχή θέσαμε ως στόχο την ανατροπή της άκρως αρνητικής εικόνας που εμφάνιζε ο Δήμος στο πεδίο της ένταξης έργων στα διάφορα Προγράμματα και ιδίως στον ΦΙΛΟΔΗΜΟ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών (Σεπτέμβριος 2019) σχετικά με το ύψος των κονδυλίων απορρόφησης και τα αντίστοιχα έργα ένταξης στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, ο Δήμος Νεστορίου ήταν τελευταίος μεταξύ όλων των Δήμων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019   είχαν ενταχθεί  έργα προϋπολογισμού μόλις 674.500 ευρώ και αυτά αποκλειστικά σε Προσκλήσεις που αφορούσαν οριζόντιες δράσεις για όλους τους Δήμους, χωρίς να απαιτείται  προεργασία και προετοιμασία μελετών.

Η κατάσταση αυτή αλλάζει και πλέον ο Δήμος Νεστορίου βγαίνει μπροστά. Είναι η πρώτη φορά  που προετοιμάστηκε από τον Δήμο μελέτη για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, υποβλήθηκε στο ΥΠΕΣ και πήρε έγκριση, ανταγωνιστικά με άλλους δήμους, από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» με τον προϋπολογισμό των 596.347,00€. Με ολοκληρωμένο σχέδιο και συγκεκριμένα αποτελέσματα για όλες τις Δημοτικές Ενότητες, συνεχίζουμε δυναμικά.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here