Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά στην Ελαφόνησο – Στην περιοχή επιχειρούν δέκα αεροσκάφη και ελικόπτερα και 90 πυροσβέστες με 19 οχήματα

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά που ξέσπασε στην Ελαφόνησο το Σάββατο το πρωί, αναγκάζοντας τις Αρχές να δώσουν εντολή για εκκένωση του κάμπινγκ και του οικισμού Παναγιάς.

«Προτεραιότητα μας αυτή τη στιγμή είναι να μην κινδυνέψει καμία ανθρώπινη ζωή. Έχει εκκενωθεί εδώ και δυο ώρες το κάμπινγκ στην παραλία του Σίμου γιατί είχε πολύ κόσμο και επίσης έχει εκκενωθεί η περιοχή Παναγία για προληπτικούς λόγους. Συντονισμένα όλες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθούν να κάνουν κατάσβεση της φωτιάς και στο σημείο βρίσκονται και δυνάμεις του στρατού. Οι άνεμοι είναι δυνατοί αυτή τη στιγμή αλλά μέλημά μας είναι να μην κινδυνέψει κανείς και για το λόγο αυτό έχουμε εκκενώσει τις περιοχές Σίμος και Παναγία» λέει στο protothema.gr η δήμαρχος Έφη Ρουμάνη.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και επιχειρούν  δέκα αεροσκάφη και ελικόπτερα και 90 πυροσβέστες με 19 οχήματα.

Πυροσβεστικό Σώμα@pyrosvestiki

Ενισχύονται οι δυνάμεις στην #πυρκαγιά στην Ελαφόνησο, σε: 90 πυρστες, 19 οχήματα, 3 Α/Φ, 3 PZL, 4 Ε/Π. Αναλυτικά: 50 πυρστες με 19 οχήματα, 1 αερομεταφερόμενη ομ. πεζοπόρου με 7 πυροσβέστες & 5 ομάδες πεζοπόρου με 33 πυρστες .Συνδράμουν 4 υδροφόρες Ο.Τ.Α. και 2 μηχανήματα έργου.

22 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Ένας από τους τουρίστες που βρίσκονται σε διακοπές στην Ελαφόνησο δημοσίευσε φωτογραφία από την εν εξελίξει.

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Davide Piaser

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι με αποτέλεσμα να δυσχαιρένουν το έργο της πυροσβεστικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here