Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Α/θμιας Καστοριάς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με θέμα «Μεταβολές σχολικών μονάδων», το Υπουργείο Παιδείας, με τις Περιφερειακές Δνσεις και τις κατά τόπους Δ/νσεις Εκπ/σης, προχωρά στην υλοποίηση μιας ακόμη αρνητικής πράξης για τη Δημόσια Εκπαίδευση με συγχωνεύσεις, υποβιβασμούς κτλ σχολικών μονάδων.

Με δεδομένα ότι:

1) Διανύουμε περίοδο πανδημίας και η αβεβαιότητα είναι στο ζενίθ. 2) Ως κλάδος διεκδικούμε 15 παιδιά σε κάθε τμήμα νηπιαγωγείου και στις δύο πρώτες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου. Είκοσι το ανώτερο στις μεγαλύτερες τάξεις. Διεκδικήσεις που σε συνθήκες πανδημίας είναι αδήριτη ανάγκη να υλοποιηθούν για την ασφάλεια των παιδιών και εκπαιδευτικών, σε συνδυασμό με τη διευκόλυνση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. 3) H Περιφερειακή Ενότητα της Καστοριάς δοκιμάζεται και διανύει   μια πολύ δύσκολη οικονομική και κοινωνική περίοδο, καλούμε:

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκπαιδευτικών Α/θμιας Eκπαίδευσης Καστοριάς να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες προκειμένου να παγώσει κάθε τέτοια διαδικασία, πλην σχολικών μονάδων[p1] , των οποίων η λειτουργία ανεστάλη προ μνημονίων ( π.χ Δ.Σ. Επταχωρίου). Η μείωση του μαθητικού πληθυσμού, που είναι μια πραγματικότητα δεν αντιμετωπίζεται με νέες αρνητικές αποφάσεις.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι Σύλλογοι και οι Ενώσεις Γονέων να συνεργαστούν στενά πάνω σε ένα θέμα, το οποίο δεν είναι αποκλειστικά εκπαιδευτικό. Αφορά όλη την κοινωνία, όλο τον κοινωνικό ιστό της Περιφερειακής Ενότητας της Καστοριάς.

Ας  μην επιτρέψουμε ένα εκπαιδευτικό lockdown που στην ουσία θα αποτελέσει ένα  κοινωνικό lockdown στην ήδη πληγωμένη περιφέρειά μας.


 [p1] Οποίων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here