Τη Δευτέρα ξεκινά τη λειτουργία της η διαδικτυακή πλατφόρμα www.digitalkastoria.gr η οποία δίνει προσφέρει πληθώρα χρήσιμων πληροφοριών στους επισκέπτες για την Καστοριά. Η εφαρμογή δημιουργήθηκε με  σκοπό την ακόμη μεγαλύτερη προσέλκυση τουριστικών επισκεπτών στην περιοχή.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καστοριάς Χαράλαμπος Καραταγλίδης, ενημέρωσε πως πραγματοποιούνται εντατικές εργασίες στην ιστοσελίδα digitalkastoria.gr, με σκοπό να αναβαθμιστεί και να γίνει περισσότερο χρήσιμη τόσο για τους τουριστικούς επισκέπτες όσο και για τους επιχειρηματίες της περιοχής «Για εμάς είναι ένα πολυεργαλείο το οποίο προσδιορίζει το “Τουριστικό Προϊόν Καστοριάς”.  Ο αρχικός σκοπός μας είναι να προσδιοριστεί το προϊόν και στη συνέχεια να το συνδέσουμε με την επιχειρηματικότητα, καθώς πιστεύουμε ότι τουριστικό προϊόν χωρίς επιχειρηματικότητα δεν υφίσταται. Συνεπώς θα πρέπει να υπάρξει η άμεση σύνδεση με την επιχειρηματικότητα, έτσι ώστε και οι επιχειρηματίες να έχουν ένα κίνητρο να τρέχουν το προϊόν τους».

Στην παρούσα φάση, η σελίδα εμπλουτίζεται  συνεχώς με νέο υλικό. Η μεθοδολογία είναι συγκεκριμένη και χρησιμοποιούνται νέες τεχνολογίες, «Παράλληλα δουλεύουμε συγκεκριμένα τουριστικά πακέτα, κάτι το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά. Ειδικότερα,  ήρθαμε σε επαφή με τους επιχειρηματίες του τουρισμού, όπου από κοινού δημιουργούμε το πρώτο πακέτο το οποίο πάλι έχει να κάνει με τη θρησκευτική κατεύθυνση» ενημέρωσε ο κ. Καραταγλίδης και συνέχισε λέγοντας πως «Τόσο εμείς, όσο και οι επιχειρηματίες πιστεύουμε πως  πρώτη προτεραιότητα σε σχέση με το “Τουριστικό Προϊόν Καστοριάς” είναι ο  βυζαντινός τουρισμός.  Στην ουσία δηλαδή  πρέπει να αναδείξουμε τον βυζαντινό μας πλούτο. Οι δράσεις μας είναι συγκεκριμένες και πάντα σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις και με τους θεσμικούς παράγοντες».

Στην ιστοσελίδα www.digitalkastoria.gr ο επισκέπτης θα μπορεί να βρει τα πάντα για την Καστοριά, όπως είναι αξιοθέατα, χάρτες, ενδιαφέρουσες διαδρομές, επιχειρήσεις, γουνοποιητικές επιχειρήσεις, καταστήματα εστίασης, διασκέδασης και αναψυχής, αλλά και εκδηλώσεις.

Ο κ. Καραταγλίδης τόνισε πως δεν στοχεύουν στο να δημιουργηθεί ακόμα μια ιστοσελίδα που θα παρουσιάζει απλώς ορισμένα πράγματα για την Καστοριά, αλλά μια ζωντανή πλατφόρμα για όλο τον Νομό. Ο  τουρίστας θα μπορεί να πληροφορείται για τα πάντα γύρω από την Καστοριά, το Άργος Ορεστικό και το Νεστόριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here