Κε Δήμαρχε

Ο αγροτικός ιατρός που αναφέρεσθε είναι ο κ.Μούσιος Θεόδωρος ειδικός Γενικής Ιατρικής,ο οποίος από ετών προσφέρει ευόρκως τις ιατρικές του υπηρεσίες και είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους κατοίκους.

Εδώ και ημέρες ασκώ πιέσεις στην 3η ΥΠΕ και ιδιαίτερα στον αρμόδιο Υποδιοικητή κ. Χρίστογλου. Ευελπιστώ πως δρομολογείται η επιστροφή του.

Θα σας παρακαλούσα λόγω χωρικής αρμοδιότητος να ασκούσατε την επιρροή σας για την περαιτέρω αξιοποίηση του <ιατρού αεροδρομίου>, ο οποίος έχει τον βαρύ! φόρτο  τρις εβδομαδιαίως και επί δύο περίπου ώρες να καλύπτει τις πτήσεις. Ζήτησα να επικουρήσει στα καθήκοντά του τον ιατρό του «Ίωνος Δραγούμη».

Σίγουρα πάντως θα μπορούσε σύντομα να βοηθήσει το ΚΕΦΙΑΠ που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής.

Προσδοκώντας σε συνεργασία μας.
Ζήσης Τζηκαλάγιας

Η επιστολή του Π. Κεπαπτσόγλου προς τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ για το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκύψει στη Δ.Ε. Ίωνος Δραγούμη

Επιστολή του δημάρχου Άργους Ορεστικού, Πάνου Κεπαπτσόγλου, προς τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ για το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκύψει στη Δ.Ε. Ίωνος Δραγούμη από την πρόσφατη μετακίνηση του αγροτικού γιατρού στο Νοσοκομείο Καστοριάς.

Με πρόσφατη απόφασή σας μετακινήσατε τον αγροτικό γιατρό της Δ.Ε. Ίωνος Δραγούμη στο Νοσοκομείο Καστοριάς. Με την απόφασή σας αυτή έχετε επιφέρει σοβαρότατο πρόβλημα στις πέντε (5) μεγαλύτερες Κοινότητες του Δήμου μας, καθώς 3.000 περίπου κάτοικοι τυχαίνουν ανεπαρκούς ιατρικής φροντίδας, με τους περισσότερους από αυτούς να είναι άτομα μεγάλης ηλικίας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και κάνουν χρόνια χρήση φαρμάκων.

Παράλληλα, οι άνθρωποι αυτοί μένουν χωρίς δυνατότητα συνταγογράφησης, καθώς όπως αντιλαμβάνεστε ηλικιωμένοι 70, 80 και 90 χρονών είναι αδύνατο να κάνουν χρήση του νέου συστήματος άυλης συνταγογράφησης. Ως εκ τούτου όσοι μπορούν, αναγκάζονται να μεταβαίνουν σε άλλες δομές υγείας, όπως το Κέντρο Υγείας  Άργους Ορεστικού, σε μια περίοδο υψηλής επικινδυνότητας, λόγω της εξάπλωσης του Covid 19, διανύοντας μάλιστα μεγάλες αποστάσεις με ανύπαρκτη συγκοινωνία, δεδομένων των συνθηκών.

Σε μια περίοδο που καταβάλλουμε τη μέγιστη προσπάθεια να προστατέψουμε τις ευπαθείς ομάδες, είναι αδιανόητο να τις ωθούμε ταυτόχρονα σε μια απίστευτη ταλαιπωρία, η οποία πολύ εύκολα μπορεί να καταστεί απειλητική.

Παρακαλούμε λοιπόν όπως μεριμνήσετε για την παρουσία του συγκεκριμένου αγροτικού γιατρού έστω τρεις (3) φορές την εβδομάδα, στη συγκεκριμένη Δ.Ε., καθώς ήταν άρρηκτα συνδεδεμένος με τους κατοίκους της εδώ και χρόνια. Ίσως με αυτόν τρόπο επιλυθεί, εν μέρει, το πρόβλημα που δημιουργήσατε, πριν να είναι αργά.  

Ο Δήμαρχος
Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εδώ ταιριάζει μια παροιμία με κάτι μανιτάρια. Γεννόνται εύλογες απορίες: Τι δουλειά έχει και απαντάει ο βουλευτής αντί για το διοικητή της 3ης ΥΠΕ? Έχει αναρρωτική και αυτός ο διοικητής??? Με ποιο δικαίωμα “συμβουλεύει” το δήμαρχο για το τι πρέπει να πράξει? Και τι είδους “πιέσεις” και πως ακριβώς τις ασκεί ο βουλευτής? Και τι δουλειά έχει ο βουλευτής στη διοίκηση? Όλο αυτό το διάστημα έχει ασκήσει και άλλες “πιέσεις”? και πολλές άλλες….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here