Με την καμπάνα να ηχεί ακατάπαυστα, η μαρτυρική Γράμμουστα αποχαιρέτισε και φέτος την ιερά εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας.

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Άργους Ορεστικού βρίσκεται και πάλι από χθες, Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου η σεπτή εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας, οπότε και πραγματοποιήθηκαν τα ”κατεβάσματα” από την ακριτική κοινότητα της Γράμμουστας.

Για αυτό, χθες, εορτή του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Παναγίας στην κοινότητα. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος παραβρέθηκε η Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Άργους Ορεστικού, οι οποίες τα τελευταία χρόνια, σε αυτή τη μεγάλη Θεομητορική εορτή, ανηφορίζουν στην Γράμμουστα για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, προκειμένου να παραλάβουν την ιερή εικόνα και να την κατεβάσουν πίσω στο Άργος Ορεστικό.

Την Θεία Λειτουργία, τέλεσε ο Πρωτοπρεσβύτερος Λεωνίδας Μπάρδος, ο οποίος θυμιατίζοντας την Ιερά εικόνα και ψάλλοντας το ”Αξιον Εστί ως αληθώς”, την παρέδωσε στις κυρίες της Φιλοπτώχου, για την συνοδεύσουν μέχρι το Άργος Ορεστικό, πραγματοποιώντας έτσι, για μια ακόμη χρονιά, μέσα σε βαθιά συγκίνηση, τα ”κατεβάσματα” της Παναγίας. Η εικόνα της Παναγίας βρισκόταν στην Γράμμουστα από τις 29 Ιουλίου, οπότε είχαν πραγματοποιηθεί τα ”ανεβάσματα” για τον εορτασμό της επετείου του Ναού, αλλά και για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου. Κατά την διάρκεια της εκεί παραμονής της, τελέσθηκε και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστοριάς κ. Σεραφείμ. Επίσης είχε την ευκαιρία να την προσκυνήσει και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, κατά την σύντομη επίσκεψη του, που πραγματοποίησε στην περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here