Ξεκινήσαμε σήμερα τις επιτόπιες επισκέψεις στους ΤΟΕΒ της Περιφέρειας μας, από τον ΤΟΕΒ Πρεσπών Φλώρινας και τον ΤΟΕΒ Κορομηλιάς Καστοριάς, για την καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης τους και τον προγραμματισμό έργων συντήρησης και αποκατάστασης της ομαλής λειτουργίας σταδιακά όλων των οργανωμένων αρδευτικών δικτύων της Δυτικής Μακεδονίας. Με αισιοδοξία και ικανοποίηση οι παραγωγοί υποδέχθηκαν την πρωτοβουλία μας αυτή και συμμετείχαν ενεργά στο διάλογο που αναπτύχθηκε.
Μετά την πρωινή σύσκεψη που είχαμε στο Διοικητήριο Καστοριάς για το φράγμα Νεστορίου, μαζί με τους συνεργάτες μου επισκεφτήκαμε το Δήμο Πρεσπών και συζητήσαμε διεξοδικά με το δήμαρχο και το ΔΣ του ΤΟΕΒ Πρεσπών δίδοντας λύσεις σε σημαντικά προβλήματα τους.
Παράλληλα τους ενημερώσαμε για τις πρωτοβουλίες μας σχετικά με την κάλυψη και αποκατάσταση των βασικών υποδομών ηλεκτροδότησης, υδροδότησης, άρδευσης, οδικής πρόσβασης συνολικά σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στη Δυτική Μακεδονία και σε μονάδες μεταποίησης, με δαπάνες της Περιφέρειας μας σε συνεργασία με τους οικείους Δήμους. Επίσης συζητήσαμε για την οργάνωση και ενεργειακή αναβάθμιση των ΤΟΕΒ της Δυτικής Μακεδονίας, μέσα από τη λειτουργία κοινής ενεργειακής κοινότητας με την Περιφέρεια.
Ενδιαφέρουσα ήταν και η επίσκεψη στους αγρούς με τα φασόλια και το αντλιοστάσιο του ΤΟΕΒ στις όχθες της λίμνης της μικρής Πρέσπας καθώς και η επίσκεψη και η συζήτηση με τον ιδιοκτήτη της μοναδικής και καθετοποιημένης χοιροτροφικής μονάδας, με εξαιρετική οργάνωση και ποιότητα προϊόντων. Ένας τομέας που πονάει η πατρίδα μας και η Δυτική Μακεδονία αλλά με τεράστια περιθώρια ανάπτυξης, δεδομένου και του τεράστιου ελλείμματος χοιρινού κρέατος, στο εμπορικό μας ισοζύγιο.
Νωρίτερα συναντηθήκαμε με το ΔΣ του ΤΟΕΒ Κορομηλιάς Καστοριάς και τον Πρόεδρο της Μεσοποταμίας για ζητήματα του οργανισμού στο πανέμορφο παραποτάμιο δάσος της τοπικής κοινότητας. Συμφωνήσαμε για την προετοιμασία μελέτης συντήρησης και αποκατάστασης υπαρχουσών εδώ και χρόνια σημαντικών βλαβών του δικτύου το συντομότερο δυνατό.

Γιώργος Κασαπίδης

Image may contain: 4 people, people sitting, table and indoor
Image may contain: house, sky, cloud, tree and outdoorImage may contain: sky, plant and outdoorImage may contain: tree, sky, cloud, plant, outdoor and natureImage may contain: plant and outdoorImage may contain: plant, sky, cloud, grass, outdoor and natureImage may contain: sky, flower, cloud, mountain, plant, nature and outdoorImage may contain: 6 people, people standingImage may contain: one or more people, people standing, mountain, sky, outdoor and natureImage may contain: 3 people, including Giorgos Kasapidis B, people standingImage may contain: one or more people and outdoorImage may contain: 2 people, people standing, suit and indoorImage may contain: sky, cloud, tree, outdoor and natureImage may contain: mountain, sky, house, outdoor and natureImage may contain: cloud, sky, mountain, ocean, outdoor and natureImage may contain: cloud, sky, mountain, tree, outdoor and natureImage may contain: 3 people, including ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ, people standing, tree, shoes, grass, plant, outdoor and natureImage may contain: one or more people, people standing, tree, grass, plant, shoes, wedding, outdoor and natureImage may contain: 3 people, people standing, tree, outdoor and nature

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here