Για αύριο Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί ο καταρτισμός των ομίλων της Γ’ Εθνικής

Όπως προβλέπεται από την προκήρυξη, το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής για την περίοδο 2017-18 θα διεξαχθεί σε 8 ομίλους των 13 ή 14. Συνολικά στο Πρωτάθλημα της περιόδου 2017-18 αναμενόταν αρχικά να πάρουν μέρος 109 ομάδες, ωστόσο, όμως, τελικά μετά και τις τελευταίες εξελίξεις αναμένεται να συμμετέχουν 97 σωματεία.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή οι 4 ομάδες που υποβιβάστηκαν από τη Football  League, οι Πανελευσινιακός, ΑΟ Χανιά, Καλλονή, Πανθρακικός, όπως και οι 8 πρωταθλητές Ενώσεων, όπως Πυθαγόρας Σάμου, ΑΟ Σύρος, Κανάρης Χίου, Πυρσός Γρεβενών, Ποσειδών Παλαιών Πόρων, Μ. Αετοί Ελευθεροχωρίου, ΑΕ Ιστιαίας και Εορδαϊκός.

Μόλις λοιπόν κλείσει κι αυτό το μέτωπο, με τον καταρτισμό των ομίλων στη Γ’ Εθνική να έχει γίνει από την Παρασκευή (8/9) με τους σχετικούς αστερίσκους, τότε την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου  αναμένεται να πραγματοποιηθεί η κλήρωση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, προκειμένου η σέντρα να γίνει στις 24/9 και όχι αργότερα.

«Ειδικό πρωτάθλημα» για τον προβιβασμό στη Β΄ Εθνική κατηγορία

Μετά το πέρας της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί «ειδικό πρωτάθλημα» για τον προβιβασμό των ομάδων στη Β΄ Εθνική κατηγορία για την περίοδο 2018 – 2019 με τους εξής όρους:

α. θα πάρουν μέρος σε αυτό οι πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης της κανονικής περιόδου κάθε ομίλου. Συνολικά θα πάρουν μέρος οχτώ (8) ομάδες

β. Θα σχηματιστούν δύο (2) όμιλοι των τεσσάρων (4) ομάδων ο καθένας με αυστηρά γεωγραφικά κριτήρια.

γ. Οι αγώνες που θα διεξαχθούν θα είναι διπλοί (εντός – εκτός έδρας). Συνολικά θα διεξαχθούν έξι (6) αγωνιστικές σε κάθε όμιλο.

δ. Οι δύο πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης κάθε ομίλου θα προβιβαστούν στη Β΄ Εθνική Κατηγορία. Συνολικά θα προβιβαστούν τέσσερις (4) Ομάδες.

ε. Οι υπόλοιπες Ομάδες του «ειδικού πρωταθλήματος» θα παραμείνουν στη Γ΄ Εθνική κατηγορία για την περίοδο 2018 – 2019.

Άρθρο 14. Ειδικές αναλογίες υποβιβασμού/προβιβασμού

Αν στη διαδικασία υποβιβασμού/προβιβασμού ανάμεσα στη Β΄ Εθνική κατηγορία και στη Γ΄ Εθνική κατηγορία από την αγωνιστική περίοδο 2018 – 2019 και μετέπειτα απαιτηθεί, για λόγους αναδιάρθρωσης του αριθμού των ομάδων της Β΄ Εθνικής, διαφορετική αναλογία υποβιβασμού/προβιβασμού αυτή θα διαμορφωθεί με βάση τα δεδομένα εκείνης της περιόδου και θα ανταποκρίνεται στις αναγκαίες αριθμητικές διορθώσεις και μεταβολές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here