Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ βράβευσε το πρωί της Πέμπτης 29 Νοεμβρίου 2018 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γέρμα τον άξιο ιεροψάλτη Δημήτριο Ζυγούρα, για την πολυετή προσφορά του στο αναλόγιο του ανωτέρω ενοριακού ναού. Μετά την εν λόγω βράβευση, αναγνώστηκε εκ μέρους της οικογένειας του Ιεροψάλτου Δημήτρη το παρακάτω παρατιθέμενο Ευχαριστήριο προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας:

Σεβασμιώτατε
Εκ’ μέρους της οικογένειας του Ιεροψάλτη και Αναγνώστη Δημητρίου Ζυγούρα σας ευχαριστούμε θερμά για τη μεγάλη τιμή που κάνετε σήμερα στον πατέρα μας και τταττττού μας.
Προικισμένος με το φυσικό προσόν, που είναι Θείο δώρο, της καλλιφωνίας, υπηρέτησε τον Αη- Γιώργη μας από το 1957 έως το 2016. Την καλλιφωνία του τη συμπλήρωνε και η μουσική του μόρφωση, όπως την έμαθε από τον τότε Ιερέα του χωριού μας παπά – Αγγελή Λιάντζη, με αποτέλεσμα όχι μόνο να ψάλλει τα Ιερά κείμενα, αλλά να τα κατανοεί και με τη φωνή του να τα ζωντανεύει πετυχαίνοντας έτσι το στόχο και σκοπό του, που δεν ήταν άλλος από το να επιδρούν στις ψυχές των πιστών, προς όφελος τους.
Διέθετε όμως και ηθικά προσόντα. Αγωνιζόταν και αγωνίζεται να είναι καλός Χριστιανός. Σεβάστηκε το Ιερό του έργο που δεν τελείωνε ποτέ με το «Δι ευχών» της Θείας Λειτουργίας, αλλά το συνέχιζε στον εργασιακό του χώρο, μα πάνω απ’ όλα στο οικογενειακό του περιβάλλον. Με τη χάρη πάντα του Θεού δημιούργησε με την αγαπημένη του γυναίκα Αγνή μια πολύτεκνη οικογένεια, την οποία και γαλούχησε με τα νάματα της Ορθοδοξίας.
Γνωρίζοντας, ότι ως Ιεροψάλτης ήταν ένας κατώτερος κληρικός είχε αγαστές σχέσεις μ’ όλους τους Ιερείς που διακόνησαν την εκκλησία μας. Δεν ευτύχησε, βέβαια, να συνεργαστεί με το σημερινό μας Ιερέα, τον πατέρα Γεώργιο, όμως με τη χάρη του Θεού μαζί του υλοποιεί τον διακαή του πόθο, τον διδάσκει Βυζαντινή μουσική, όπως ακριβώς την έψαλε ο ίδιος.
Σας ευχαριστούμι θερμά, Σεβασμιώτατε και για έναν ακόμα λόγο: για την ημέρα που επιλέξατε να τιμήσετε τον πατέρα μας και παππού μας. Σήμερα τελείτε το Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του θείου μας του Γιάννη, του κουνιάδου του πατέρα μας. Τόσο ο θείος Γιάννης όσο και η αδερφή του Αγνή, δηλαδή η μάνα μας, απεδήμησαν εις Κύριον και δεν είναι μαζί μας να χαρούν με τη χαρά μας. Διά του μνημόσυνου όμως οι ψυχές τους χαίρονται και αγάλλονται.
Ευχόμαστε και προσευχόμαστε ο Ζωοδότης Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να πολυχρονήσει τον πατέρα και παππού μας και να τον αξιώσει να ανυμνεί και να δοξάζει τον Τριαδικό Θεό πάντοτε στους επίγειους και επουράνιους ναούς του.
Σας ευχαριστούμε
Τα μέλη της οικογένειας Δημητρίου Σ. Ζυγούρα.

Image may contain: text

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here