Το δικαστήριο διέκοψε λίγο πριν τις 12 για μια ώρα – Έντονη η αστυνομική παρουσία στο ακροατήριο

Πλησιάζει η ώρα της απόφασης του δικαστηρίου για την φυλάκιση ή μη των καταδικασθέντων στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής καθώς το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση του για μια ώρα μετά την αποδοχή ύστερα από πρόταση της εισαγγελέως του αιτήματος να αναγνωστούν τα βουλεύματα που ζητεί ο Ιωάννης Λαγός. Παράλληλα η έδρα με απόφασή του απέρριψε το αίτημα που υπέβαλλε χθες ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Το δικαστήριο διέκοψε αφού αναγνώστηκαν τα δυο βουλεύματα που ζήτησε να αναγνωστούν ο Ιωάννης Λαγός.

Άλλο ένα στοιχείο που δείχνει ότι βρισκόμαστε κοντά στην ανακοίνωση του δικαστηρίου έχει να κάνει με τα μέτρα ασφαλείας που είναι ιδιαίτερα αυξημένα  με έντονη την παρουσία αστυνομικών, σε σχέση με άλλες ημέρες.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι έχουν ολοκληρωθεί και οι δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης για το θέμα των αναστολών.

Τι προηγήθηκε της σημερινής διαδικασίας μέχρι στιγμής

Η υπεράσπιση Λαγου ζήτησε από την έδρα να προβεί σε ανάγνωση και των άλλων δυο βουλευμάτων σχετικών με το θέμα των περιοριστικών όρων που είχαν επιβληθεί στον καταδικασθέντα ευρωβουλευτή. Από τα βουλευμάτα αυτά, όπως ανέφερε χθες και η εισαγγελέας φαίνεται πως ο Ι. Λαγός δεν είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί εν γνώσει του.

Το άλλο αίτημα κατατέθηκε από τον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος προκειμένου να ενισχύσει τους ισχυρισμούς του ότι με εντολή Σαμαρά διώχθηκαν τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, υποστήριξε πως δυο ημέρες πριν τη δολοφονία Φύσσα πρόσωπο, «εξ απορρήτων του πρώην πρωθυπουργού», εμφανίζεται να συνομιλεί τηλεφωνικά με άλλο πρόσωπα που επικοινωνεί με το Γ. Ρουπακιά.

Ο καταδικασθείς πρώην χρυσαυγίτης βουλευτής επικαλέστηκε στοιχεία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, τα 24ωρα πριν τη δολοφονία Φύσσα και ζήτησε από το δικαστήριο να τα εξετάσει δηλώνοντας πως η ζωή του έχει καταστραφεί για ένα έγκλημα που ο ίδιος έχει καταδικάσει εξ αρχής. Η πολιτική αγωγή πάντως χαρακτηρίζει το αίτημα Κασιδιάρη πυροτέχνημα που κατατίθεται αφού έχει ολοκληρωθεί η αποδεικτική διαδικασία. Αποτελεί, δε, όπως επισημάνθηκε, μια ύστατη προσπάθεια να πεισθούν οι δικαστές να του χορηγήσουν αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here