Δ. Μακεδονία: Χαμηλές θερμοκρασίες – Προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Δ. Μακεδονίας

Μάχη με τον χρόνο, ώστε να μην παγώσει το χιόνι στο εθνικό, επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο των περιφερειακών ενοτήτων της Δυτικής Μακεδονίας δίνουν περισσότερα από 120 μηχανήματα αποχιονισμού και αλατιέρες έχοντας στην διάθεση τους γι’ αυτό 6000 τόνους αλατιού οι οποίοι βρίσκονται σε χώρους αποθήκευσης σε κομβικά σημεία του εθνικού και επαρχιακού δικτύου.

Σύμφωνα με την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας η κίνηση των οχημάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού Γρεβενών, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό διεξάγεται κανονικά, αν και οι οδηγοί θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις ενδείξεις στους φωτεινούς πίνακες. Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από 32-39 χλμ. της επαρχιακής οδού Δεσκάτης – Ελασσόνας Η θερμοκρασία κυμαίνεται αυτήν την στιγμή στους -6ο  βαθμούς Κελσίου και αναμένεται να πέσει το βράδυ στους -8 βαθμούς. Το ύψος χιονιού φτάνει τα 25-45 εκατοστά.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς η χιονόπτωση σταμάτησε η χιονόπτωση με την θερμοκρασία τα μεσάνυχτα να αγγίζει τους – 9 βαθμούς Κελσίου. Η κυκλοφορία των οχημάτων στον Ν. Καστοριάς έχει διακοπεί από το 18ο έως 28ο χλμ. της Επαρχιακής οδού Καστοριάς – Φλώρινας μέσω Βιτσίου, αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα από το 22ο έως 31ο χλμ. της Επαρχιακής οδού  Καστοριάς – Φλώρινας μέσω Κλεισούρας, από το 30ο έως 43ο χλμ. της Επαρχιακής οδού  Καστοριάς – Ιωαννίνων μέσω Κοτύλης και σε ολόκληρο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο. Η κυκλοφορία των οχημάτων στον κάθετο άξονα Εγνατίας Οδού Σιάτιστας- Κρυσταλλοπηγής, καθώς και στο Εθνικό και υπόλοιπο Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά. Το ύψος χιονιού φτάνει από 5-30 εκατοστά ανάλογα με το υψόμετρο.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης  συνεχίζεται η χιονόπτωση κυρίως στις νοτιότερες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας προς την περιοχή της Λίμνης Πολυφύτου και τα ορεινά των Πιερίων και Καμβουνίων το ύψος χιονιού φτάνει τους 20-30 πόντους. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Κοζάνης – Φλώρινας προς Πτολεμαΐδα, Αμύνταιο και Κλειδί καθώς και στην παλαιά εθνική οδό Κοζάνης-Φλώρινας. Συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς που κινούνται προς την Πτολεμαΐδα στο ύψος της Ποντοκώμης από τον πάγο και τα ανεμοσούρια. Αλυσίδες χρειάζονται επίσης τα οχήματα που κινούνται στην Εθνική Οδό Κοζάνης – Ιωαννίνων από το 50οέως 96ο χλμ. στην περιοχή από Νεάπολη προς Τσοτύλι- Πεντάλοφο και Επταχώρι. Από το 25ο έως 50ο χλμ. της Εθνικής Οδού Κοζάνης – Λάρισας στα Σέρβια, προς το Τριγωνικό, Μεταξά, Λιβαδερό και το Σαραντάπορο. Σε όλο το επαρχιακό και δημοτικό δίκτυο του Δήμου Εορδαίας, στο δημοτικό δίκτυο του Δήμου Κοζάνης και σε ολόκληρο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιφερειακής ενότητας. Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, καθώς και στο υπόλοιπο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

Στην Εγνατία οδό στην παράκαμψη της Καστανιάς μετά τα διόδια του Πολυμύλου τα οχήματα θα πρέπει να κινούνται με προσοχή και με τις ταχύτητες που αναγράφονται στις φωτεινές πινακίδες.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας η θερμοκρασία έφτασε τις πρώτες πρωινές ώρες τους -10 Βαθμούς Κελσίου. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού Φλώρινας, πλην του οδικού δικτύου λεκανοπεδίου Πρεσπών καθώς και στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Φλώρινας – Νίκης. Το ύψος χιονιού φτάνει από 2-20 εκατοστά.

Μέχρις στιγμής δεν έχουν αναφερθεί αποκλεισμένα χωριά η αποκλεισμένα ποιμνιοστάσια στη δυτική Μακεδονία.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης   

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here