Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα φαίνεται ότι θα εκλεγεί στην  Κωνσταντινούπολη – Ανατροπή στην Άγκυρα – Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Μανσούρ Γιαβάς (CHP) προηγείται – Ποσοστό 46,8% συγκεντρώνει το ΑΚΡ

Ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) προηγείται στις εκλογές για το δήμο της Κωνσταντινούπολης. Ωστόσο τα αποτελέσματα στην Άγκυρα δείχνουν εκλογικό θρίλερ.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV αρχικά ο Μεχμέτ Οζασεκί ήταν μπροστά με ποσοστό 51,6% με καταμετρημένο το 22,5% των ψήφων. Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα έχασε το προβάδισμα.

Στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, ο πρώην πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ συγκεντρώνει ποσοστό 51,8%, με καταμετρημένο το 24,4% των ψήφων.

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ προηγείται στην Κωνσταντινούπολη

Με την άρση της απαγόρευσης από το Ανώταστο Εκλογικό Συμβούλιο μεταδίδονται πλέον και επίσημα τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Σύμφωνα με αυτά αν και το δείγμα δεν είναι ακόμη αρκετά αντιπροσωπευτικό για δημοτικές εκλογές ο Μπιναλί Γιλντιρίμ προηγείται στην Κωνσταντινούπολη να με 51,7% έναντι 45,6% του Εκρέμ Ιμάμογλου ενώ έχει καταμετρηθεί το 35% των ψήφων.

Στην Άγκυρα, τα πρώτα αποτελέσματα έδειχναν ανατροπή των προεκλογικών προβλέψεων καθώς έδειχναν τον υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος Μεχμέτ Οζασεκί να προηγείται με 50,65% έναντι 46,2% του Μανσούρ Γιαβάς (CHP) με καταμετρημένο το 26%.

Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης προηγείται στην Άγκυρα

Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης (CHP) για τη δημαρχία της Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς, προηγείται του υποψηφίου του κυβερνώντος κόμματος (AKP) Μεχμέτ Οζασεκί, με καταμετρημένο το 41,6% των ψήφων, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι NTV.

Στην Σμύρνη δεν φαίνεται κάποια έκπληξη καθώς ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Τουντς Σογιέρ προηγείται με 58,37% έναντι 37,4% του Νιχάτ Ζεϊμπέκι (AKP) με καταμετρημένο περίπου το 25% των ψήφων.

Το AKP προηγείται σε εθνικό επίπεδο με 46,8%

Το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προηγείται στις δημοτικές εκλογές σε εθνικό επίπεδο, με περισσότερες από τις μισές ψήφους να έχουν καταμετρηθεί, μεταδίδει το Anadolu.

Με καταμετρημένο το 50,3% των ψήφων το AKP εμφανίζεται να συγκεντρώνει το 46,8%, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ενώ το σημαντικότερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό (CHP), κερδίζει το 31,3%.

Όπως επισημαίνει το Anadolu, η συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές ανέρχεται στο 83%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here