Οι ισχυρισμοί αυτοί διατυπώνονται για λόγους ανταγωνισμού, λέει ο Ρώσος υπουργός Υγείας

Ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο δήλωσε σήμερα ότι οι ισχυρισμοί πως το εμβόλιο της Ρωσίας για την COVID-19 δεν είναι ασφαλές είναι αβάσιμοι και ότι διατυπώνονται για λόγους ανταγωνισμού, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε χθες ότι η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα που χορήγησε κανονιστική έγκριση στο εμβόλιο για την COVID-19, ύστερα από λιγότερο από δύο μήνες δοκιμών σε ανθρώπους.

Η απόφαση της Μόσχας να δώσει την έγκρισή της έχει δημιουργήσει ανησυχίες μεταξύ κάποιων ειδικών. Μόνο το 10% περίπου των κλινικών δοκιμών είναι επιτυχείς και κάποιοι επιστήμονες φοβούνται ότι η Μόσχα ίσως θέτει το εθνικό της κύρος πάνω από την ασφάλεια.

Iσραήλ: Θα εξετάσουμε το εμβόλιο της Ρωσίας

Το Ισραήλ θα εξετάσει το εμβόλιο της Ρωσίας για την COVID-19 και θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για να το αγοράσει, εάν θεωρήσει ότι είναι ένα «σοβαρό προϊόν», δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός υπουργός Υγείας.

«Εάν πεισθούμε ότι είναι σοβαρό προϊόν, θα προσπαθήσουμε επίσης να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις. Αλλά δεν θέλω να δημιουργήσω αυταπάτες. Το προσωπικό των επαγγελματιών του υπουργείου εργάζεται σε αυτό όλη την ώρα. Το εμβόλιο δεν θα έρθει αύριο», δήλωσε.

Το Ισραήλ αναπτύσσει το δικό του υποψήφιο εμβόλιο και σκοπεύει να ξεκινήσει τις δοκιμές σε ανθρώπους το νωρίτερο τον Οκτώβριο. Έχει επίσης υπογράψει συμφωνία με τη Moderna και την Arcturus Therapeutics για τη δυνατότητα αγοράς των πιθανών τους εμβολίων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα: 

Μαζικές δειγματοληψίες σε συγκεκριμένη περιοχή της Καστοριάς – UPD: Αρνητικά όλα όσα έχουν επιστρέψει

Ο Λ. Παπαδόπουλος για το νέο θάνατο στην Καστοριά, τους… συνομωσιολόγους και την πιστή εφαρμογή των μέτρων

Μαφιόζικη επιχείρηση ομογενών: Ντύθηκαν αστυνομικοί και λήστεψαν φορτηγό με γούνες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here