Ύστερα από την επίσημη κοινή απόφαση των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας σχετικά με την αναστολή λειτουργίας του 3ου Γυμνασίου και του 2ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης επικοινώνησε με τη Γενική Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Αναστασία Γκίκα, από την οποία ενημερώθηκε για τους λόγους που ελήφθη αυτή η απόφαση.

Συγκεκριμένα, η απόφαση των Υπουργείων, βασίστηκε στην τήρηση του αυστηρού ιατρικού πρωτοκόλλου και σε εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του Κορωνοϊού COVID-19, λόγω της συμμετοχής αντιπροσωπείας καθηγητών και μαθητών από τα συγκεκριμένα σχολεία σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας με αφορμή την Ημέρα κατά της Ενδοσχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020.

Όπως επισημάνθηκε από την κα Γκίκα, το κλείσιμο των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων γίνεται καθαρά για προληπτικούς λόγους και χωρίς να υπάρχει κάποιο κρούσμα.

Ως εκ τούτου, παρακαλούμε τους συνδημότες μας να επιδείξουν την απαιτούμενη ψυχραιμία και σύνεση, ακολουθώντας τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.

Ο Δήμαρχος Φλώρινας βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τα συναρμόδια Υπουργεία, τους υγειονομικούς και λοιπούς αρμόδιους φορείς, προκειμένου να υπάρχει από τον Δήμο Φλώρινας έγκυρη ενημέρωση των συνδημοτών μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here