Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου, πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου  2020, ο  Πρέσβης  του Καναδά Μάρκ Άλλεν, ο οποίος συνοδευόταν από τον Επίτιμο Πρόξενο του  Καναδά στη Θεσσαλονίκη Παντελή Πετμεζά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα  συνεργασίας των δύο χωρών σε διάφορους τομείς, όπως ο τουρισμός, η γούνα, η λίμνη και η λειτουργία υδατοδρομίου σε αυτήν, η εξαγωγή αγροτικών προϊόντων κ.α., η σωστή αξιοποίηση των οποίων μπορούν να συμβάλλουν στην εξωστρέφεια όχι μόνο της τοπικής οικονομίας, αλλά και ολόκληρης της χώρας.

Eπίσκεψη στο Δήμαρχο Καστοριάς

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα, κ. Mark Allen, συνοδευόμενος από τον επίτιμο Πρόξενο του Καναδά στη Θεσσαλονίκη κ. Παντελή Πετμεζά.

Στην ενδιαφέρουσα συνάντηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, αφού Ελλάδα και Καναδάς διατηρούν άριστες διπλωματικές και διμερείς σχέσεις, ο Δήμαρχος έκανε μία εμπεριστατωμένη ενημέρωση για την περιοχή μας, αναφέροντας τους στόχους και τις προοπτικές του Δήμου Καστοριάς.

Από την πλευρά του, ο κ. Πρέσβης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την γουνοποιία και τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής, ενώ προσφέρθηκε να συμβάλλει σε ζητήματα τεχνογνωσίας υδατοδρομίων.

Με το πέρας της συνάντησης έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών, με τον Γιάννη Κορεντσίδη να προσκαλεί επισήμως τον κ. Πρέσβη στην 45η Διεθνή Έκθεση Γούνας, που διοργανώνεται στην Καστοριά τον προσεχή Μάιο.   

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here