Επιστολή προς τον  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης &  Τροφίμων κ. Βορίδη Μαυρουδή και προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος, σχετικά με τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες φασολιών στην περιοχή μας, λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών.

 

Πιο συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:

Κύριε Υπουργέ

Κύριε Πρόεδρε.

           

Στο νομό μας καλλιεργούνται περίπου 15.000 στρέμματα αναρριχόμενα φασόλια γίγαντες – ελέφαντες (PHASEOLUS COCCINEUS L.) (Π.Γ.Ε.) και πλακέ (PHASEOLUS VULGARIS L.), με αυξανόμενη τάση τα τελευταία χρόνια, δίνοντας στις δύσκολες εποχές που διανύει η χώρα μας επαγγελματική διέξοδο και  ικανοποιητικό εισόδημα σε παλιούς αλλά και νέους φασολοκαλλιεργητές.

 

Τη φετινή χρονιά, κατά το πρώτο 15ήμερο Αυγούστου παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες άνω των 35οC, όπως αυτές καταγράφηκαν από το δίκτυο αγρομετεωρολογικών σταθμών του νομού μας, προκάλεσαν μεγάλες ζημίες στην καλλιέργεια που οφείλονται στην πτώση ανθέων και λοβών και μεγάλη μείωση, όπως διαφαίνεται, της αναμενόμενης  παραγωγής

 

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για τα προβλήματα που απασχολούν τους αγρότες, παρακαλούμε για τις ενέργειες σας προκειμένου να αποζημιωθούν για τις ζημίες που υπέστησαν οι φασολοπαραγωγοί τη φετινή χρονιά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here