Επιστολή προς τους βουλευτές της Καστοριάς Ζήση Τζηκαλάγια και Ολυμπία Τελιγιορίδου, έστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Καστοριάς, την οποία μάλιστα κοινοποιούν και σε όλες τις τοπικές αρχές.

Προς: – τον κ. Ζήση Τζηκαλάγια

Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Καστοριά

– την κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου

Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς

Σε μία περίοδο κατά την οποία οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας βιώνουν πρωτόγνωρη αβεβαιότητα και δίνουν τιτάνιο αγώνα να σταθούν όρθιες απέναντι σε «ασύμμετρες» απειλές που προέρχονται από την παρατεταμένη υγειονομική κρίση, αναμένουμε από την Πολιτεία να θέσει κάτω από την ομπρέλα προστασίας των μέτρων στήριξης, τους πιο ευάλωτους και πραγματικά πληττόμενους επιχειρηματίες που έχουν προοπτικές επιβίωσης και ανάπτυξης.

Υπ’ αυτό το πρίσμα, αποτελεί αστοχία και κατάφωρη αδικία ένα τόσο θετικό στη σύλληψή του μέτρο, όπως η μη επιστρεπτέα επιχορήγηση μέσα από τα Περιφερειακά προγράμματα, να αδικεί και στην ουσία να εξαιρεί περίπου 200 χιλιάδες επιχειρήσεις οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας, μόνο και μόνο επειδή στην παρούσα φάση δεν απασχολούν προσωπικό

Είδαμε το ίδιο λάθος να συμβαίνει στον πρώτο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και αυτό δεν πρέπει επ’ ουδενί να ξανασυμβεί. Τα εργαλεία ρευστότητας χρειάζεται και πρέπει να αμβλύνουν και όχι να οξύνουν τις ανισότητες που προκαλεί η πανδημία στην αγορά και γι’ αυτό ζητούμε να οριστεί ένα γενναίο ποσοστό επί των διαθέσιμων πόρων, 30% έως 35%, που θα διατεθεί μόνο σε επιχειρήσεις μικρές και χωρίς εργαζόμενους με βασικό κριτήριο τη μείωση του τζίρου τους.

Επίσης σας κοινοποιούμε επιστολή που απέστειλε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας προς τους Περιφερειάρχες της χώρας και στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ιωάννη Τσακίρη , με θέμα: ΄΄Παραλείψεις της Δράσης της Μη Επιστρεπτέας Επιχορήγησης για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας΄΄ καθώς και σχετική δήλωση του Προέδρου της ΕΣΕΕ .

Κύριοι Βουλευτές

Η κυβέρνηση έχει δείξει και στο πρόσφατο παρελθόν (επιστρεπτέα προκαταβολή, εποχικότητα λειτουργίας επιχειρήσεων,κλπ), ότι ακούει τις λογικές και τεκμηριωμένες προτάσεις της αγοράς. Αναμένουμε ότι και αυτή τη φορά θα πράξει το ίδιο και ζητούμε την δική σας άμεση παρέμβαση προς τα αρμόδια Υπουργεία ώστε στο ανωτέρω μέτρο στήριξης να ενταχθούν , χωρίς αποκλεισμούς αυτήν την φορά , όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις του έντονα δοκιμαζόμενου , οικονομικά και εργασιακά , Νομού μας.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΑΔΗΛΑΣ

Κοινοπ.:

-Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καστοριάς κ. Δημήτριο Σαββόπουλο

-Δήμαρχο Καστοριάς κ. Ιωάννη Κορεντσίδη

-Δήμαρχο Αργους Ορεστικού κ. Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου

-Δήμαρχο Νεστορίου κ. Χρήστο Γκοσλιόπουλο

-Πρόεδρο Επιμελητηρίου Καστοριάς κ. Χαράλαμπο Καραταγλίδη

-Ν.Ε. Νέας Δημοκρατίας , Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ , Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ

-Μ.μ.ε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here