Έως το τέλος της εβδομάδας, θα γίνονται οι εγγραφές μαθητών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο που πραγματοποιείται στον χώρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καστοριάς σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ.

Απευθύνεται σε παιδιά απόρων ή με χαμηλά εισοδήματα οικογενειών που φοιτούν στις τρεις τάξεις του Γενικού και του Επαγγελματικού Λυκείου.

«Με πολύ κόπο και αγώνα το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο λειτουργεί εδώ και τέσσερα χρόνια το Κοινωνικό Φροντιστήριο. Πέρσι φτάσαμε τους 60 μαθητές και είχαμε πολλές επιτυχίες.

Περίπου το 80% των παιδιών της Γ’ Λυκείου και σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ εισήχθησαν σε κάποια σχολή. Αποφασίσαμε να το συνεχίσουμε και φέτος παρά τα προβλήματα που υπάρχουν.

Ο πρόεδρος μας κ. Μαλέας, με εξουσιοδότητση του Δ.Σ., είχε συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη και Δήμαρχο Καστοριάς. Τους έθεσε τα προβλήματα και ζήτησε από αυτούς οικονομική βοήθεια αφού δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα λειτουργικά έξοδα.

Η διάθεση να βοηθήσουν υπάρχει. Το θέμα είναι να το δούμε στην πράξη.

Έχουμε αποφασίσει ότι αν μέχρι τον Νοέμβριο δεν γίνει κάτι, θα τεθεί εκ νέου το θέμα της συνέχισης ή όχι αυτού του επιτυχημένου θεσμού», επισήμανε ο γραμματέας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καστοριάς Σάκης Παπανδρέου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και φέτος είναι αρκετοί οι εκπαιδευτικοί που εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να διδάξουν αφιλοκερδώς στο Κοινωνικό Φροντιστήριο με αποτέλεσμα να καλύπτονται όλα τα μαθήματα των τριών τάξεων του Λυκείου, ενώ, εξετάζεται το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν τμήματα εκμάθησης ξένων γλωσσών και υπολογιστών για ενήλικες.

«Οι καθηγητές είναι οι μόνοι άξιοι συγχαρητηρίων και τους αξίζουν όλα τα εύσημα. Το ότι ο κάθε καθηγητής αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο του στο Κοινωνικό Φροντιστήριο είναι ανεκτίμητο . Τους ευχαριστούμε», υπογραμμίζει.

Τα μαθήματα αναμένεται να ξεκινήσουν την 1η Οκτωβρίου, αφού προηγηθεί συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές.

Ελένη Ψωμαδάκη, fonikastorias.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here