Παρουσίαση ανά περιφερειακή ενότητα

Ο «Πρωινός Λόγος» μίλησε με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Θοδωρή Μαρδίδη για τις προσφυγικές δομές εκπαίδευσης στη Δυτική Μακεδονία, υπάρχουσες και υπό δημιουργία.

Π.Ε. Κοζάνης

Στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης λειτουργούν ήδη τρεις τάξεις υποδοχής στο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο-Λύκειο στον Πεντάλοφο της Κοζάνης, στο οποίο φοιτούν ασυνόδευτα κορίτσια από τη γειτονική δομή φιλοξενίας. Επίσης πρόκειται να λειτουργήσει στο αμέσως προσεχές διάστημα η ιδρυθείσα τάξη υποδοχής στο Γυμνάσιο Νεάπολης, στο οποίο θα φοιτήσουν μαθητές από τις δομές φιλοξενίας στη Νεάπολη και στο Τσοτύλι.

Υπό ίδρυση είναι δύο τάξεις υποδοχής στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Κοζάνης, στο οποίο ήδη έχουν εγγραφεί και φοιτούν ασυνόδευτα αγόρια από τη δομή φιλοξενίας στην Αιανή. Επίσης υπό ίδρυση βρίσκεται η Δ.Υ.Ε.Π. (Δομή Υποδοχής για Εκπαίδευση Προσφυγοπαίδων) στο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης, η οποία θα φιλοξενήσει παιδιά από τις γειτονικές δομές φιλοξενίας. Επιπροσθέτως γίνεται καταγραφή των παιδιών που φιλοξενούνται στη δομή φιλοξενίας στη Νεράιδα , ώστε να προχωρήσει η εγγραφή τους στις οικίες σχολικές μονάδες.

Π.Ε. Καστοριάς

Στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς έχουν εγγραφεί και φοιτούν προσφυγόπουλα στο 2ο και 3ο ΓΕΛ Καστοριάς, καθώς και στο ΓΕΛ και στο ΕΠΑΛ Άργους Ορεστικού και το επόμενο διάστημα πρόκειται να ιδρυθούν 3 τάξεις υποδοχής στο 2Ο και 3Ο ΓΕΛ Καστοριάς , καθώς και στο ΓΕΛ Άργους Ορεστικού.

Υπό ίδρυση είναι μία τάξη υποδοχής στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς , καθώς και Δ.Υ.Ε.Π. στο 4ο Γυμνάσιο Καστοριάς, στο Δημοτικό Σχολείο Μαυροχωρίου , στο Δημοτικό Σχολείο Δισπηλιού , στο Δημοτικό Σχολείο Κορησού και στο Νηπιαγωγείο Μαυροχωρίου.

Π.Ε .Γρεβενών

Στην περιφερειακή ενότητα των Γρεβενών λειτουργούν ήδη 4 τάξεις υποδοχής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δύο στο ΕΠΑΛ Γρεβενών και από μία στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο Γρεβενών. Επίσης, έχουν τεθεί σε λειτουργία 5 Δ.Υ.Ε.Π. στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών, στο Δημοτικό Σχολείο Κρανιάς και στο Νηπιαγωγείο Μαυραναίων (παράρτημα Αλατόπετρας).

Στο αμέσως προσεχές διάστημα πρόκειται να ιδρυθούν και να λειτουργήσουν τρεις τάξεις υποδοχής: στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών, στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών και στο Δημοτικό Σχολείο Κρανιάς.

Π.Ε. Φλώρινας

Στην περιφερειακή ενότητα Φλώρινας λειτουργεί ήδη μία τάξη υποδοχής στο Γυμνάσιο Αμυνταίου και είναι προς άμεση ίδρυση μία τάξη υποδοχής στο Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Παντελεήμονα. Τα προσφυγόπουλα ηλικίας νηπιαγωγείου φοιτούν στο 1ο Νηπιαγωγείο Αμυνταίου.

Ιωάννα Παπαδημητρίου, prlogos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here